ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Ένας στους δύο εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα πέσει

Δημοσκόπηση: Ένας στους δύο εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα πέσει
Οι Αλέξης Τσίπρας και Γιάνης Βαρουφάκης επηρέασαν περισσότερο από κάθε άλλον τις εξελίξεις στη χώρα το 2015, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Kappa Research EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τα συναισθήματα της απογοήτευσης και της απαισιοδοξίας κυριαρχούν στα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενήργησε η Kappa Research για λογαριασμό κυριακάτικης εφημερίδας.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που θα δημοσιευθεί στο «Βήμα της Κυριακής», ένας στους δύο Έλληνες εκτιμά ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα αντέξει και ότι η Βουλή θα κληθεί να εκλέξει νέα κυβέρνηση.

Ένα ποσοστό 69.5% χαρακτηρίζει το 2015 ως έτος ελπίδας και απογοήτευσης από την πολιτική, ενώ το 55.1% πιστεύει ότι το 2016 τα πράγματα θα χειροτερέψουν.

Το 57,7% εκφράζει απαισιοδοξία για την οικονομική του κατάσταση και για το 2016, ενώ ως σημαντικότερο γεγονός του 2015, το 58,7% των συμμετεχόντων αναδεικνύει τα capital controls.

Τα σημαντικότερα πρόσωπα που επηρέασαν τις εξελίξεις στη χώρα, τέλος, ήταν οι Αλέξης Τσίπρας και Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με το 70.4% και το 39.7%, αντίστοιχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ