ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για την άρση της ασυλίας Λοβέρδου, Σαλμά, Πολάκη και Καμμένου αποφασίζει η Βουλή

Για την άρση της ασυλίας Λοβέρδου, Σαλμά, Πολάκη και Καμμένου αποφασίζει η Βουλή
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την ερχόμενη Παρασκευή 19 Απριλίου θα αποφασίσει η Ολομέλεια της Βουλής για την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου - και όχι μόνο- σχετικά με την υπόθεση της Novartis

Η Διάσκεψη των Προέδρων που συνεδρίασε σήμερα (Πέμπτη 11/4) αποφάσισε μαζί με την υπόθεση αυτή, η Ολομέλεια να αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας τεσσάρων ακόμη υποθέσεων.

Η πρώτη αφορά στην άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υφυπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά για την υπόθεση των διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων που δεν συνδέεται με την εξεταστική επιτροπή που διερεύνησε υποθέσεις σκανδάλων στο χώρο της υγείας.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά στην άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη μετά από μήνυση του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη. Επίσης, θα ληφθεί απόφαση για την άρση ή μη της ασυλίας του πρώην υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου μετά από μήνυση που κατέθεσε ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης για συκοφαντική δυσφήμιση, αλλά και του βουλευτή της ΝΔ Αριστείδη Φωκά. Μια ημέρα νωρίτερα, θα συνεδριάσει για τις υποθέσεις αυτές η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Σημειώνεται ότι Ανδρέας Λοβέρδος και Μάριος Σαλμάς ζητούν την άρση της βουλευτικής τους ασυλίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ