ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την έκανε... λαχείο στον Πειραιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την έκανε... λαχείο στον Πειραιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Νέα Δημοκρατία

Την τύχη του αποφάσισε να δοκιμάσει κατά την επίσκεψή του στον Πειραιά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Συνεργάτης του ανακάλυψε πως είχε κερδίσει στο λήγοντα σε ένα λαχείο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγόρασε κι αυτός μια πεντάδα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατέβηκε στο λιμάνι για να στηρίξει την κομματική υποψηφιότητα του Νίκου Βλαχάκου για το Δήμο Πειραιά.

Από την περιοδεία στην πόλη ξεχώρισε η συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με οδηγούς ταξί στους οποίους ξεκαθάρισε πως «είπαμε από την πρώτη στιγμή και πολύ ξεκάθαρα ότι έχουμε μεγάλο πρόβλημα με εταιρείες τύπου Uber, οι οποίες έρχονται και ανταγωνίζονται αθέμιτα τους επαγγελματίες αδειούχους ταξιτζήδες, οι οποίοι έχουν επενδύσει στο επάγγελμα». Στον αντίποδα, εξήγησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «δεν έχουμε κανένα ζήτημα με την εθελοντική συμμετοχή σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες, που θα κάνουν τη δική σας τη δουλειά καλύτερη και θα αξιοποιήσουν την τεχνολογία, για να μπορείτε να αναβαθμίσετε τις υπηρεσίες σας και να γίνετε πιο ανταγωνιστικοί σε ένα μεταφορικό περιβάλλον το οποίο αλλάζει».

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο κέντρο του Πειραιά και έκαναν μία στάση στην πλατεία Κοραή. Εκεί συνέβη κάτι μάλλον απρόοπτο καθώς ένας συνεργάτης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, τσεκάροντας με ένα λαχειοπώλη ένα λαχείο που είχε αγοράσει προ ημερών, είχε κερδίσει στο λήγοντα. «Αυτό δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μαζί με τις δύο κερδισμένες πεντάδες, αγόρασε κι άλλη μία, την οποία χάρισε στον υποψήφιο δήμαρχο του Πειραιά.

Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε καταστήματα στους εμπορικούς δρόμους του Πειραιά και συνομίλησε με εμπόρους και πολίτες. Ένας φαρμακοποιός διαμαρτυρήθηκε έντονα για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στον κλάδο του και ο κ. Μητσοτάκης δεν απέφυγε ένα αιχμηρό σχόλιο: «Δυστυχώς παλαιότερα οι συνδικαλιστικοί σας εκπρόσωποι σάς είχαν κοροϊδέψει, και ήθελαν να κάνουν όλα τα φαρμακεία εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ», του είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ