ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοσχέδιο για ντελιβεράδες: Τι αλλάζει και πότε κατατίθεται στη Βουλή

Νομοσχέδιο για ντελιβεράδες: Τι αλλάζει και πότε κατατίθεται στη Βουλή
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Εντός του Απριλίου (το πιθανότερο την επόμενη εβδομάδα) και μαζί με το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις θα κατατεθεί από το Υπουργείο Εργασίας η ρύθμιση για τους διανομείς με μηχανάκια ή ντελιβεράδες όπως είναι πιο γνωστοί.

Στο νομοσχέδιο που βρίσκεται ακόμα σε επεξεργασία, καθώς σε αυτό εμπλέκονται πολλοί φορείς και περίπου δέκα υπουργεία, θα προβλεφθεί η υποχρέωση του εργοδότη να συντηρεί το μηχανάκι, να παρέχει όλα τα μέσα ατομικής προστασίας, συμπεριλαμβανομένου του κράνους. Στην περίπτωση που το μηχανάκι είναι στην ιδιοκτησία του εργαζόμενου, ο εργοδότης θα έχει υποχρέωση να καταβάλλει 15% επί του κατώτατου μισθού, ως αποζημίωση στον εργαζόμενο, προκειμένου να συντηρεί το μηχανάκι του κάθε μήνα.

Παράλληλα το υπουργείο Εργασίας προχωρά και με στοχευμένους ελέγχους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας στον κλάδο».

«Οι ρυθμίσεις που θεσπίζουμε ξεκινούν να φτιάχνουν ένα πλαίσιο προστασίας για τους εργαζόμενους διανομείς με δίκυκλο» σχολίασε η ίδια η Έφη Αχτσιόγλου σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Απεργία: Στο κέντρο της Αθήνας συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες διανομείς

Μετά την ψήφιση από τη Βουλή, θα ακολουθήσουν και υπουργικές αποφάσεις με περισσότερες λεπτομέρειες για τις προδιαγραφές των οχημάτων και των μέσων ατομικής προστασίας. «Είναι ένα πρώτο βήμα για να χτίσουμε το επίπεδο προστασίας που τους αντιστοιχεί», είπε η υπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ