ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Άγρια» κόντρα Αποστολάκη - Γεωργιάδη για τη στρατιωτική θητεία

«Άγρια» κόντρα Αποστολάκη - Γεωργιάδη για τη στρατιωτική θητεία
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Άγρια κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης προκάλεσαν στη Βουλή οι διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τους ανυπότακτους και τους αντιρρησίες συνείδησης. 

Η αναφορά του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη σε νομοσχέδιο «έκτρωμα» και η επίθεση του στον αρμόδιο υπουργό Εθνικής Άμυνας ότι «είναι κρίμα η θητεία του να συνδεθεί με αυτό το νομοσχέδιο», προκάλεσαν την αντίδραση του Ευάγγελου Αποστολάκη που απάντησε ότι δεν δέχεται να του παραδίδει μαθήματα ήθους.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αφού ανέφερε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα καταργήσει το νομοσχέδιο, σχολίασε ότι δεν είναι δυνατόν «ο ναύαρχος Αποστολάκης, το βατράχι, να φέρνει διατάξεις για να υπηρετούν λιγότερο και στο Δήμο που ανήκει η γειτονιά τους ,οι αντιρρησίες συνείδησης, ενώ το ποιος θα κρίνεται ανυπότακτος να το καθορίζει επιτροπή στην οποία οι στρατιωτικοί δεν θα είναι πλειοψηφία».

«Δεν θα σηκώσω το γάντι...Δεν δέχομαι να μου κάνετε μαθήματα ήθους», απάντησε ο κ. Αποστολάκης, επισημαίνοντας ότι το νομοσχέδιο είναι αποτέλεσμα μακράς επιτελικής διαδικασίας.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατά οι βουλευτές της ΝΔ, της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ, ενώ η ΔΗΣΥ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια. «Παρών», δήλωσε η Ένωση Κεντρώων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ