ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Το 2015 η ΝΔ ήταν έτοιμη για συνεργασία με τον Τσίπρα

Μπακογιάννη: Το 2015 η ΝΔ ήταν έτοιμη για συνεργασία με τον Τσίπρα
(EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη πως η Νέα Δημοκρατία είχε λάβει το 2015 τη δύσκολη απόφαση να προχωρήσει ακόμη και σε μεγάλο συνασπισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Η βουλευτής του «γαλάζιου» κόμματος, μιλώντας σε εκπομπή του Action 24, είπε επίσης πως ο Αλέξης Τσίπρας κορόιδεψε τη Νέα Δημοκρατία, έκανε εκλογές και επέλεξε να κυβερνήσει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

«Όταν το 2015 ήρθε η μεγάλη κρίση και αρχηγός του κόμματος ήταν ο κ. Μεϊμαράκης το σύνολο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος πήρε την απόφαση να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο, το οποίο είμαστε απολύτως σίγουροι ότι ήταν αχρείαστο, διότι προέκυψε μετά την Βαρουφακειάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Μπακογιάννη και συνέχισε:

«Τότε ο κ. Μεϊμαράκης είχε πει στον κ. Τσίπρα ξεκάθαρα ότι στηρίζουμε και αν θέλετε να περπατήσουμε μαζί να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση θα το κάνουμε».

Η κ. Μπακογιάννη ξεκαθάρισε δε πως η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν πρώτον να κοροϊδέψει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και δεύτερον να διαλέξει ως αξιόπιστο συνεταίρο του τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η απάντηση του κ. Τσίπρα ήταν πρώτον, να τον κοροϊδέψει (σ.σ. τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη) και να κάνει εκλογές, γιατί του είχε πει ότι δεν θα κάνει εκλογές, και δεύτερον, να διαλέξει ως αξιόπιστο συνεταίρο του τους ΑΝΕΛ. Έτσι τελείωσε το θέμα του μεγάλου συνασπισμού», ανέφερε η κυρία Μπακογιάννη, διευκρινίζοντας ότι «αν δεν είχε πάει σε εκλογές θα μπορούσε να είχε γίνει μία συζήτηση».

Τόνισε δε, πως θα μπορούσε να γίνει μια συζήτηση την ώρα που η χώρα είχε φτάσει στο παραπέντε να βγει από την Ευρώπη και το ευρώ. «…Θα μπορούσε να γίνει μια διαφορετική συζήτηση για το μεγάλο συνασπισμό. Βεβαίως και θα μπορούσε να γίνει. η συζήτηση ήταν ένα συνολικό πακέτο» είπε χαρακτηριστικά η ίδια, αποκλείοντας ωστόσο το ενδεχόμενο μιας τέτοιας συνεργασίας σήμερα.

«Σήμερα τέτοια συζήτηση για μεγάλο συνασπισμό δεν υπάρχει. Ναι, τότε θα μπορούσε να προχωρήσει ένα τέτοιο σενάριο. Εγώ δε, από την αρχή πίστευα ότι αυτό έπρεπε να γίνει και γι’ αυτό ψήφισα το μνημόνιο και γι’ αυτό διεγράφην από το κόμμα μου. Έλεγα κανένας μόνος του δεν μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, το έλεγα, το φώναζα και τελικά το πλήρωσα με τη διαγραφή μου», υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ