ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κακός χαμός στη Βουλή: Χρυσαυγίτης ζήτησε από το ΚΚΕ να αποζημιώσει θύματα του εμφυλίου

Κακός χαμός στη Βουλή: Χρυσαυγίτης ζήτησε από το ΚΚΕ να αποζημιώσει θύματα του εμφυλίου
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Προκλητικοί και αμετανόητοι εμφανίστηκαν για ακόμη μια φορά στη Βουλή οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Στην Ολομέλεια, όπου συζητείται η έκθεση της διακομματικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, βουλευτής του νεοναζιστικού μορφώματος αναφέρθηκε στον εμφύλιο, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του αντιπροέδρου της Βουλής, βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρούλη.

Ο Βαγγέλης Καρακώστας στην ομιλία του ούτε, λίγο ούτε πολύ ζήτησε από το ΚΚΕ να αποζημιώσει θύματα του εμφυλίου πολέμου. Στην αίθουσα επικράτησε πανδαιμόνιο με τον Γιώργο Λαμπρούλη να λέει στους χρυσαυγίτες που διαμαρτύρονταν να βγουν.

Γ. Λαμπρούλης: Περάστε έξω, με τους δολοφόνους και υπόδικους μέχρι εδώ, είστε δολοφονική οργάνωση και σκοτώνετε κόσμο Έλληνες και μετανάστες… Μέχρι εδώ, ή θα μείνετε ακούσετε ή θα περάσετε έξω… Δεν περιμέναμε καλύτερη συμπεριφορά από υπόδικους, εγκληματίες, αυτοί είστε…

Στο βήμα εκείνη την ώρα ανέβαινε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Βαγιωνάκη που αντέδρασε επίσης έντονα στη χρυσαυγίτικη πρόκληση.

Γ. Λαμπρούλης: Δείχνετε το ποιόν σας, αυτοί είστε, εγκληματίες… Έλα πέρνα έξω…

Αποχωρώντας από την αίθουσα της Ολομέλειας βουλευτής της Χρυσής Αυγής ακούστηκε να φωνάζει «το παιδομάζωμα το ξέχασαν τα κομμούνια».

Λίγο αργότερα ο Γιάννης Λαγός επανήλθε για να επιτεθεί στο ΚΚΕ. «Οι απόγονοι αυτών που έσφαζαν τους αστυφύλακες με κονσερβοκούτια να μιλάνε αυτή τη στιγμή για μας , οι άνθρωποι αυτοί που έχουν ανεκτίμητη περιουσία και δεν δίνουν του άγγελου τους νερό δεν δικαιούνται να μιλούν για αυτά τα θέματα. Την απάντηση την είχαν πάρει στο Βίτσι και στο Γράμμο και αν χρειαστεί να πάρουν την ίδια απάντηση θα την πάρουν όποτε θέλουν», είπε, προκαλώντας την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.

«Το επεισόδιο προκλήθηκε γιατί ο κ. Καράκωστας είπε για τον συμμοριτοπόλεμο και για την προδοτική κυβέρνηση Παπανδρέου και αλλά τέτοια. Αυτά είναι άθλια πράγματα. Για το Βίτσι και το Γράμμο είναι η τέταρτη φορά που το ακούω. Οι κύριοι αυτοί χαρακτηρίζονται από αυτά που λένε. Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και να μπούμε σε αυτή την αντιπαράθεση», επεσήμανε ο κ. Βούτσης.

Την προκλητική συμπεριφορά των χρυσαυγιτών, καταδίκασαν η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. «Είναι προκλητικό να βλέπουμε τους νοσταλγούς του ναζισμού να μας κουνούν το δάχτυλο. Αντί να κρύβονται μας μιλούν χωρίς ντροπή για έθνος, για πατρίδα, για πατριωτισμό. Ας κάνουν τον κόπο να μελετήσουν την έκθεση της Βουλής που τολμούν και την υπογράφουν. Ας διαβάσουν για τις φρικαλεότητες των ναζιστικών στρατευμάτων σε βάρος αόπλων και αμάχων ανθρώπων. Ας το ακούσουν καθαρά, σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει χώρος για φασισμό και φασίστες», είπε η κ. Γεννηματά, ενώ σε υψηλούς τόνους ήταν η παρέμβαση του Θανάση Παφίλη. «Εδώ έχουμε τους φασίστες, οι οποίοι ορκίζονται στον Χίτλερ και σήμερα και οι οποίοι είναι κότες, και εμφανίζονται κάπως διαφορετικά. Πάρτε τα κείμενα τους, πάρτε τη δολοφονική δράση τους. Ηδη στελέχη τους έχουν καταδικαστεί, ήδη είναι δολοφόνοι του Φύσσα, ήδη ο Μιχαλολιάκος έχει πάρει την πολιτική ευθύνη. Η Ιστορία είναι αδέκαστη. Οσο κι αν έγινε προσπάθεια, ήταν συνεργάτες των Γερμανών, ήταν αυτοί που κουβαλούσαν κεφάλια δεκάδων ανταρτών και έπαιρναν λύτρα από τους Βούλγαρους φασίστες», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ