ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και ο Σταύρος Ξαρχάκος ζητά να κατέβει το βίντεο της Νέας Δημοκρατίας

Και ο Σταύρος Ξαρχάκος ζητά να κατέβει το βίντεο της Νέας Δημοκρατίας
Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Μετά τις αντιδράσεις των δημιουργών του φορέα ΑΣΜΑ 450+ για το σποτ που ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από τη συνάντηση που είχε μαζί τους τη Δευτέρα και ο Σταύρος Ξαρχάκος διαχωρίζει τη θέση του ζητώντας να κατέβει.

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης απαντά μάλιστα και σε δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έκανε λόγο για «καταβολή ενός συμβολικού ποσού για τα πνευματικά δικαιώματα των Ελλήνων δημιουργών», σημειώνοντας πως «δεν ζητάμε κανένα συμβολικό ποσόν από κανέναν. Οι καλλιτέχνες δεν είμαστε επαίτες. Ζητάμε τους κόπους μας, ζητάμε αυτά που σε όλες τις πολιτισμένες χώρες υπάρχουν, ζητάμε να μπορούμε να ζούμε από το έργο μας, ζητάμε Δικαιοσύνη».

Ο Σταύρος Ξαρχάκος αφήνει αιχμές και για τη στάση των προηγούμενων κυβερνήσεων σημειώνοντας πως «εγώ ο ίδιος έχω συναντηθεί κατά καιρούς με τους κ. Παπανδρέου, Σαμαρά χωρίς κανένα αποτέλεσμα και μάλιστα αυτή η αδιαφορία, μου γέννησε έως και υποψίες. Αντιθέτως ήταν ακαριαία η αντίδραση του κ. Τσίπρα και οφείλω να πω ότι ήταν και η πρώτη φορά που αισθάνθηκα ότι ένας Πρωθυπουργός, ενδιαφέρθηκε πραγματικά για το θέμα αυτό (χωρίς να βγει στα κανάλια να το διαφημίσει)».

«Σήμερα το πρωί πληροφορήθηκα ότι η χθεσινή συνάντηση μέρους των δημιουργών με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, χρησιμοποιήθηκε σε σποτ για να εξυπηρετηθεί ο προεκλογικός του αγώνας. Λυπάμαι πάρα πολύ.

Ως ένας άνθρωπος, ο οποίος μάχεται εδώ και δεκαετίες για τα δικαιώματα των δημιουργών, απέναντι στη ληστρική και κακουργηματική διαχείρισή τους από την ΑΕΠΙ και την οικογένεια Ξανθόπουλου, οφείλω με λίγα λόγια να διευκρινίσω κάποια πράγματα, όσο πιο σύντομα μπορώ, διότι πρέπει να είμαστε συγκεκριμένοι αλλά και δίκαιοι ως προς το ποιοι βοήθησαν και ποιοι όχι, στον αγώνα αυτό, αλλά και να είναι συγκεκριμένα τα όρια των εκάστοτε πολιτικών απέναντι σε αυτό τον αγώνα, ο οποίος δεν έχει σχέση με κανένα κόμμα και καμία παράταξη.

Κατ' αρχάς θα πρέπει άμεσα να κατέβει αυτό το σποτ» σημειώνει στην γραπτή του δήλωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ