ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Παιδεία ζήτησε ο Κουτσούμπας - Κριτική και από ΣΥΡΙΖΑ

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Παιδεία ζήτησε ο Κουτσούμπας - Κριτική και από ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Αντιμαθητικό προφίλ» καταλόγισε στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ο Δημήτρης Κουτσούμπας και κάλεσε την κυβέρνηση να το αποσύρει. 

«Πάρτε το πίσω, έχετε απέναντι σας μαθητές, καθηγητές και γονείς» είπε προς τα κυβερνητικά έδρανα και με εμφανώς ειρωνική διάθεση σχολίασε για το νομοσχέδιο ότι «πιο φιλομαθητικό πεθαίνεις».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επέκρινε ακόμη την κυβέρνηση για το γεγονός ότι συζητείται ενώ σχολεία και πανεπιστήμια έχουν κλείσει λόγω Πάσχα. «Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι, είστε ικανοί ακόμη και την Κυριακή του Πάσχα να το ψηφίζατε», είπε και πρόσθεσε ότι η κίνηση της κυβέρνησης να το ψηφίσει με κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια δείχνει τον βαθύ και αντιδραστικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου.

Την ίδια ώρα, το νομοσχέδιο δέχεται και κριτική εκ των έσω. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Σώματος Τάσος Κουράκης άσκησε κριτική στο άρθρο 98 που αναγνωρίζει επαγγελματικά δικαιώματα σε αποφοίτους κολεγίων αντίστοιχα με εκείνα των αποφοίτων ΑΕΙ, ζητώντας την απόσυρση της διάταξης, καθώς –όπως είπε- «διολισθαίνουμε σε μια de facto παράκαμψη του άρθρου 16».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ