ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαβρόγλου: Σε συνεννόηση με τις πρυτανείες οι βουλευτικές τροπολογίες για τα νέα τμήματα

Γαβρόγλου: Σε συνεννόηση με τις πρυτανείες οι βουλευτικές τροπολογίες για τα νέα τμήματα
EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σφοδρά πυρά δέχεται από χθες η κυβέρνηση και ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, για την απόφαση ίδρυσης νέων τμημάτων με βουλευτικές τροπολογίες.

Η ΝΔ κατήγγειλε «εξυπηρέτηση ρουσφετιών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ», με τον Κώστα Γαβρόγλου να περνά στην αντεπίθεση, κάνοντας λόγο για «αντιπολιτευτική σπέκουλα». Σε παρέμβασή του, έκανε γνωστό πως οι τροπολογίες έχουν γίνει δεκτές σε συνεννόηση με τις πρυτανείες.

«Τα δύο νέα τμήματα, το ένα στη Φλώρινα και το άλλο στην Κοζάνη, είναι μετά από συνεννόηση με την πρυτανεία και απόφαση της Κοσμητείας, της αντίστοιχης σχολής στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Για το τμήμα στην Έδεσσα υπήρξε αντίστοιχη απόφαση και συνεννόηση με το Διεθνές Πανεπιστήμιο και για το τμήμα στο Άργος, έγινε η πρόταση από τον βουλευτή Γιάννη Γκιόλα. Ενημέρωσα τον πρύτανη και προφανώς θα έπρεπε να είχε ενσωματωθεί στο αρχικό νομοσχέδιο», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.

Στο θέμα αναμένεται να τοποθετηθεί σε λίγη ώρα σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται και ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ