ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πολάκης επιμένει στις δηλώσεις του για Κυμπουρόπουλο: «Έκανα πολιτική κριτική»

Ο Πολάκης επιμένει στις δηλώσεις του για Κυμπουρόπουλο: «Έκανα πολιτική κριτική»
EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Παρά το θόρυβο που έχει ξεσπάσει, ο Παύλος Πολάκης εμμένει στις δηλώσεις του σχετικά με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες μίλησε για συνειδητή προσπάθεια στοχοποίησής του από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και για διαστρέβλωση των λεγομένων του.

Αποκαλεί «πολιτική» κριτική όσα καταλόγισε στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και επέμεινε στην ουσία των δηλώσεων του. Ο κ. Πολάκης απέφυγε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τις αποστάσεις που τήρησαν συνάδελφοι του όπως ο Νίκος Φίλης, ο Γιάννης Μπαλάφας, αλλά και ο Στέλιος Κούλογλου.

Αναλυτικά η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη:

«Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε νιώθω την ανάγκη να κάνω την εξής δήλωση: Αντιπαρέρχομαι την προσπάθεια συνειδητής στοχοποίησης από τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά και διαστρέβλωσης των όσων έγραψα και επανέρχομαι στην πολιτική ουσία του ερωτήματος.

Ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος το οποίο αυτό υπηρετούμε και αυτό χτίζουμε, οφείλει να θεσμοθετεί θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων υπέρ των ατόμων με αναπηρία.

Αυτό δημιουργεί την κοινωνία των ίσων ευκαιριών. Άρα, το ερώτημα το οποίο προκύπτει προς τη ΝΔ και προς τον υποψήφιο ευρωβουλευτή κ. Κιμπουρόπουλο είναι, αν τα θετικά μέτρα όπως είναι τα μόρια, τα επιδόματα, οι ειδικές διαδικασίες για την πρόσληψη και άλλες ανακουφιστικές διατάξεις, αν αυτά τα θεωρούν χάρες που θέλουν να τα καταργήσουν ή εάν είναι η ουσία της κοινωνικής πολιτικής η οποία υπηρετεί ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος και συμβάλλει στην άρση των διακρίσεων και τη δημιουργία των ίσων ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία.

Εγώ διατύπωσα μια πολιτική κριτική σε μια δήλωση η οποία έλεγε κάποια πράγματα από τη στιγμή που ορθώς κάνει ο κ. Κιμπουρόπουλος και εκτίθεται στο πολιτικό πεδίο. Το ερώτημα είναι αυτό που διατύπωσα πριν. Αυτά τα μέτρα, τα θετικά μέτρα, άρσης των διακρίσεων, που αυτά δημιουργούν την κοινωνία των ίσων ευκαιριών για τους αναπήρους, αν τα θεωρούν χάρες που θέλουν να τα καταργήσουν.

Αυτό είναι το ουσιαστικό ερώτημα πέραν από την όποια διαστρέβλωση προσπαθεί να κάνει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα της αντιπαράθεσης η οποία υπάρχει αυτή τη στιγμή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ