ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο Γαβρόγλου με τις αλλαγές στην παιδεία

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο Γαβρόγλου με τις αλλαγές στην παιδεία
EUROKINISSI

Σε φορτισμένο κλίμα μετά τη σφοδρή αντιπαράθεση Τσίπρα- Μητσοτάκη με αφορμή τις δηλώσεις Πολάκη ολοκληρώθηκε στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου Γαβρόγλου που περιλαμβάνει και αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Το νομοσχέδιο που συγκέντρωσε τα πυρά της αντιπολίτευσης λόγω και ίδρυσης νέων πανεπιστημιακών τμημάτων με βουλευτικές τροπολογίες, εγκρίθηκε με 147 θετικές ψήφους έναντι 100 αρνητικών.

«Εκτρωματικό» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε παρέμβασή του, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δίνει τη χαριστική βολή στην πολύπαθη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση και δημιουργεί τμήματα με αμιγώς πελατειακά κριτήρια. «Δημιουργούνται νέα τμήματα μόνον για ψηφοθηρικούς λόγους σε περιοχές που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκλογικό πρόβλημα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας που δέχθηκε σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση για τις βουλευτικές τροπολογίες που αποδέχθηκε και βάσει των οποίων ιδρύονται νέα τμήματα, ζήτησε να μην γίνεται «σπέκουλα». Είπε, πως για τα τμήματα στην Φλώρινα και στην Κοζάνη υπήρξε συνεννόηση με την πρυτανεία, για το τμήμα στην Έδεσσα έγινε συνεννόηση με το Διεθνές Πανεπιστήμιο και για το Άργος ενημερώθηκε η πρυτανεία και ίσως έπρεπε να έχει ενσωματωθεί από την αρχή στο νομοσχέδιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ