ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Πολιτική μάχη για να υπερασπιστούμε τις θέσεις μας στο ασφαλιστικό

Αλ. Τσίπρας: Πολιτική μάχη για να υπερασπιστούμε τις θέσεις μας στο ασφαλιστικό
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Για πολιτική μάχη που θα δοθεί για την υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων για βιώσιμη και δίκαιη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε υπό την προεδρία του.

Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ενημέρωσε ο Γ. Κατρούγκαλος. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης την επόμενη περίοδο που θα περιλαμβάνουν -εκτός του ασφαλιστικού και των κόκκινων δανείων- μεταρρυθμίσεις με προοδευτικό χαρακτήρα και κοινωνικό πρόσημο.

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει ειδικότερα τους επόμενους δυο μήνες την αναγκαία μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, στην κατάθεση του αναπτυξιακού νόμου, στις νομοθετικές ρυθμίσεις για την εθελούσια αποκάλυψη των αδήλωτων καταθέσεων, καθώς και στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών.

Ο Αλέξης Τσίπρας στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία των διεθνών επαφών της κυβέρνησης αλλά και του κόμματος τόσο σχετικά με το ασφαλιστικό όσο και συνολικά για τη διαπραγμάτευση για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ