ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Ελλάδα

Δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Ελλάδα
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Ξεκάθαρο προβάδισμα 7,3% καταγράφει η Νέα Δημοκρατία στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης για τις ευρωεκλογές της Data rc που δημοσιεύει η εφημερίδα Πελοπόννησος

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται στην κάλπη των ευρωεκλογών με 29,7% έναντι 22,4% του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η πλειοψηφία των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας (68,7%) δηλώνει ότι τους ενδιαφέρει το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, ωστόσο ένα σημαντικό μέρος (30,7%) υποστηρίζει ότι δεν τους ενδιαφέρει.

Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με ποσοστό πρόθεσης ψήφου 9,7%, το ΚΚΕ με 5,3% και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με 4,5%. Οι αναποφάσιστοι καταγράφονται στο 13,1% σημειώνοντας σημαντική μείωση κατά 8,3 ποσοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση.

Στην εκτίμηση της ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ έχει ποσοστό 37,1% καταγράφοντας ελαφρά μείωση συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση του Φεβρουαρίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 28% σημειώνοντας αύξηση 2,6 ποσοστιαίων μονάδων.

Το ΚΙΝΑΛ εμφανίζει ποσοστό 12,1% μεγαλύτερο από το ποσοστό στο σύνολο της χώρας. Και η Χρυσή Αυγή εμφανίζει ποσοστό εκτίμησης ψήφου 5,6%, σημειώνοντας μικρή αύξηση από την προηγούμενη μέτρηση.

Ταυτότητα της έρευνας

ΣΚΟΠΟΣ: Η διερεύνηση των απόψεων της κοινής γνώμης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ευρωεκλογών 2019 καθώς και των Εθνικών εκλογών. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ - ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ: Αντιπροσωπευτικό δείγμα 603 ψηφοφόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ανδρών και γυναικών 17 ετών και άνω. Πολυσταδιακή στρωματοποιημένη δειγματοληψία με στρώματα τις Περιφερειακές Ενότητες χρήση quota στο φύλο, την ηλικία. ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΣΤΑΘΜΙΣΗΣ: Το δείγμα σταθμίστηκε εκ των υστέρων ως προς τις εθνικές εκλογές 2015. ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 19-24/4/2019. ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ: Ποσοτική έρευνα με τηλεφωνικές συνεντεύξεις με χρήση δομημένου ερωτηματολογίου, στα νοικοκυριά των ερωτώμενων, χωρίς την χρήση κάλπης.
Τα ευρήματα της έρευνας και ειδικότερα η πρόθεση ψήφου αποτελούν την καταγραφή των απόψεων και τάσεων που επικρατούν τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της έρευνας. Δεν αποτελούν πρόβλεψη ψήφου ούτε εκτίμηση εκλογικής επιρροής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ