ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον Κοτζιά συναντάται ο αρχηγός του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στην ΠΓΔΜ

Με τον Κοτζιά συναντάται ο αρχηγός του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στην ΠΓΔΜ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Συμέλα Παντζαρτζή

Επίσκεψη στο Αθήνα και συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, ο αρχηγός του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος της ΠΓΔΜ, του DUI, ο Αλί Αχμέτι.

Η επίσκεψη του κ. Αχμέτι στην Αθήνα πραγματοποιείται κατόπιν δικού του αιτήματος. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα του, το DUI, στη συνάντηση με τον κ. Κοτζιά θα συζητηθεί το ζήτημα της ονομασίας, η ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ και οι σχέσεις καλής γειτονίας.

Ο κ. Αχμέτι στην επίσκεψή του αυτή στην Αθήνα θα συνοδεύεται από δύο αντιπροέδρους της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ οι οποίοι προέρχονται από το κόμμα του: τον αντιπρόεδρο αρμόδιο για Ευρωπαϊκά Θέματα, Φατμίρ Μπεσίμι και τον αντιπρόεδρο αρμόδιο για την Εφαρμογή της Ειρηνευτικής Συμφωνίας της Οχρίδας, Μούσα Τζαφέρι.

Το DUI συμμετέχει στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι και είναι ένα από τα κόμμα που δεν επιθυμεί την αναβολή της ημερομηνίας των εκλογών στις 24 Απριλίου 2016.

Τη Δευτέρα, παραιτήθηκε η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας και η ΠΓΔΜ προσανατολίζεται στο σχηματισμό υπηρεσιακής. Το όνομα του υπηρεσιακού πρωθυπουργού δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Ο κ. Αχμέτι είχε επισκεφθεί ξανά την Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 2013. Είχε συναντηθεί με τον τότε αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ