ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τετάρτη - Παρασκευή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Τετάρτη - Παρασκευή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Κλείδωσε» για την Τετάρτη 8 Μαΐου η έναρξη της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 

Οι Πρόεδροι της Βουλής συνεδρίασαν εν αναμονή της κατάθεσης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη της πρότασης μομφής κατά του Παύλου Πολάκη για την επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Ο πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει πως σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία προχωρήσει σε πρόταση δυσπιστίας, τότε θα την μετατρέψει σε συζήτηση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Έτσι, με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, αυτή η συζήτηση θα ξεκινήσει την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής.

Παράλληλα με τη συζήτηση στην Ολομέλεια, θα συνεδριάζουν και οι Επιτροπές. Τετάρτη και Πέμπτη θα συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος η ρύθμιση για τις 120 δόσεις σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και ΟΤΑ, ενώ την Πέμπτη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας καλείται η Επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Άννα Ζαΐρη, προκειμένου να ενημερώσει για την υπόθεση Πετσίτη.

Το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Τρίτη 14 Μαΐου, το αργότερο την Τετάρτη 15 Μαΐου από την Ολομέλεια της Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ