ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση αποστατών

Καμμένος: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση αποστατών
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», δήλωσε κατηγορηματικά από τα Ιωάννινα ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος ωστόσο χαιρέτισε το νομοσχέδιο των 120 δόσεων, το οποίο όπως είπε, θα υπερψηφίσουν.

Κατά την συνέντευξη Τύπου που έδωσε αργά το απόγευμα της Δευτέρας, μετά την παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματός του, ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν έχει την λαϊκή εντολή και στηρίζεται σε «βουλευτές αποστάτες».

«Εμείς ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση αποστατών δεν δίνουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση εμείς να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση, που δεν έχει την λαϊκή εντολή. Η κυβέρνηση αυτή, από την στιγμή που αθέτησε την υπόσχεση συνοχής της και ψήφισε την Συμφωνία των Πρεσπών, δεν υπάρχει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ.

«Η κυβέρνηση αυτή στηρίζεται σε βουλευτές αποστάτες, οι οποίοι αυτή την στιγμή λειτουργούν αντίθετα στην λαϊκή εντολή την οποίαν πήραν. Η κυβέρνηση πρέπει να ανατραπεί και να οδηγηθεί ο ελληνικός λαός σε εκλογές, να εκλέγει μια κυβέρνηση που θα εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό, από τους βουλευτές που θα επιλέξει», συνέχισε.

«Η κυβέρνηση αυτή την στιγμή, στηρίζεται από 3 βουλευτές που αποστάτησαν από τους ΑΝΕΛ γιατί εξαγοράστηκαν με μια υπουργική καρέκλα, και σ' ένα Θεοχαρόπουλο, ο οποίος δεν έχει ποτέ εκλέγει στην ζωή του. Βγήκε βουλευτής Επικρατείας, δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και μόλις πήρε την καρεκλίτσα, έγινε υπουργός», συμπλήρωσε.

«Είναι ντροπή, για την εικόνα της Δημοκρατίας, μια κυβέρνηση να στηρίζεται σε εξαγορασμένους βουλευτές, οι οποίοι εξαγοράστηκαν έναντι προσωρινής υπουργικής θέσης», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Για το νομοσχέδιο των 120 δόσεων, ο πρώην κυβερνητικός εταίρος εξέφρασε την ικανοποίηση του, τονίζοντας πως «τα θετικά μέτρα τα οποία αυτή η κυβέρνηση πήρε, τα οφείλουμε στους ΑΝΕΛ».

«Εμείς φέραμε την ισορροπία, την σταθερότητα, κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια, δεν αφήσαμε να γίνει διάλυση στην χώρα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Π. Καμμένος και τόνισε:

«Τις 120 έπρεπε να τις είχε κάνει εδώ και καιρό. Χαιρόμαστε, θα τις ψηφίσουμε, αλλά ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αυτή, εμείς δεν δίνουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ