ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτικές αντιδράσεις για τις διακοπές Τσίπρα

Πολιτικές αντιδράσεις για τις διακοπές Τσίπρα
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πολιτικές αντιδράσεις έχουν προκληθεί μετά από την ανακοίνωση της Κατερίνας Παναγοπούλου για τις φωτογραφίες που είχαν το φως της δημοσιότητας και απεικονίζουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο σκάφος της.

Σε δήλωσή της τη Δευτέρα, η κ. Παναγοπούλου έκανε λόγο για «κακόγουστα και συκοφαντικά σενάρια επιστημονικής φαντασίας περί διαπλοκής» ενώ τονίζει πως ως συνεργάτης του πρωθυπουργού είχε τη χαρά να οικοδομήσει «σχέση φιλίας και εκτίμησης μαζί του, που μου επέτρεψε να τον καλέσω σε φιλοξενία, τόσο τον ίδιο και την οικογένειά του όσο και άλλους συνεργάτες του, σε κάποιες από τις λιγοστές στιγμές ανάπαυλας που το πρόγραμμά του θα το επέτρεπε».

Οι εν λόγω φωτογραφίες είχαν δημοσιοποιηθεί από τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε, χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύπτονται πολλές πληροφορίες.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της κ. Παναγοπούλου, που επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για τον Αλέξη Τσίπρα στη φωτογραφία, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για «ξεδιάντροπη υποκρισία».

«Η Ν.Δ. απέφυγε να τοποθετηθεί για τις μυστικές διακοπές του Αλ. Τσίπρα αναμένοντας από τον πρωθυπουργό να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις φωτογραφίες που τον εμφάνιζαν κρυπτόμενο σε μια υπερπολυτελή θαλαμηγό λίγες μέρες μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι. Η επιβεβαίωσή τους ήρθε τελικά από την ιδιοκτήτρια του πολυτελούς σκάφους κ. Κατερίνα Παναγοπούλου η οποία αποκάλυψε ότι ο εκλιπών σύζυγός της του το δάνεισε μυστικά (!) για να ξεκουραστεί από την εθνική τραγωδία» αναφέρει η ανακοίνωση, και συμπληρώνει: «Ο ηγέτης της πρώτης φοράς Αριστερά το τερμάτισε. Η ξεδιάντροπη υποκρισία κ. Τσίπρα που παριστάνει ότι πολεμά τις ελίτ και κάνει δωρεάν διακοπές με τα κότερά της δεν έχει προηγούμενο. Τον παραδίδουμε στη χλεύη του ελληνικού λαού».

Τις φωτογραφίες σχολίασε και ο αντιπρόεδρος του «γαλάζιου» κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης:

«Δηλ για να το πούμε απλά. Λίγες μέρες μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι, ενώ ακόμη καλά καλά δεν ξέραμε πόσους νεκρούς θρηνούσαμε, ο Αριστερός Πρωθυπουργός της Χώρας μας, πήρε μία Θαλαμηγό με το πλήρωμα και το υπηρετικό προσωπικό της, για μυστικές υπερπολυτελείς διακοπές...».

Με τη σειρά του, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος έγραψε στο Twitter: «Με σημαία τη θανάσιμη υποκρισία κατέπλευσε ο Α.Τσίπρας στην Ιθάκη σκαφάτος και θαλαμηγάτος. Αυτός είναι ο Πρωθυπουργός. Λίγος όμως ο καιρός, 19 και σήμερα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ