ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ: Πίστη για μαζική προσέλευση ψηφοφόρων

Εκλογές ΝΔ: Πίστη για μαζική προσέλευση ψηφοφόρων
Αισιοδοξία στις τάξεις της ΝΔ για μαζική συμμετοχή από πλευράς ψηφοφόρων στις κυριακάτικες εκλογές EUROKINISSI / ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Έχοντας στόχο ο αριθμός όσων προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή να πλησιάσει αυτόν του πρώτου γύρου, στη ΝΔ δηλώνουν αισιόδοξοι πως όλα θα κυλήσουν και πάλι ομαλά και πως αργά το βράδυ της Κυριακής θα υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός.

Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι είχαν ψηφίσει στον πρώτο γύρο ενώ διευκρινίζεται πως οι ψηφοφόροι θα πρέπει να προσέλθουν στα ίδια εκλογικά τμήματα στα οποία άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα την προηγούμενη φορά χωρίς να αναγκαστούν εκ νέου να καταβάλουν το αντίτιμο των 3 ευρώ.

Αυτή τη φορά, τη διεξαγωγή των εκλογών θα την αναλάβει η ΝΔ χωρίς τη συμμετοχή της Vodafone καθώς πλέον υπάρχουν οι σχετικοί κατάλογοι.

Στη Λεωφόρο Συγγρού δηλώνουν πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα και πως όλα θα κυλήσουν ομαλά. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωϊ και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα ενώ μία σαφή εικόνα για το εκλογικό αποτέλεσμα αναμένεται αργά το βράδυ.

Αν η διαφορά πάντως των δύο υποψηφίων είναι μικρή τότε είναι πολύ πιθανό η ανακοίνωση της πρώτης ασφαλούς εκτίμησης του αποτελέσματος να καθυστερήσει.

Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης έδωσαν τις τελευταίες μέρες μεγάλη έμφαση στην προσέλκυση των ψηφοφόρων που είχαν στηρίξει στον πρώτο γύρο τον Απόστολο Τζιτζικώστα με επαφές στη Θεσσαλονίκη ενώ στη συμπρωτεύουσα θα βρίσκεται και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης όπου και θα παρακολουθήσει τον καθαγιασμό των υδάτων.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από την πλευρά του επέστρεψε αργά χθες το βράδυ στην Αθήνα όπου και θα δώσει μπαράζ συνεντεύξεων σε τηλεοπτικά μέσα.

Η απόφαση του Απόστολου Τζιτζικώστα πάντως να μην στηρίξει ανοιχτά κανέναν από τους δύο μονομάχους αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το πως θα κινηθούν οι 82028 ψηφοφόροι που είχαν επιλέξει τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Η ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης πάντως ανακοίνωσε τη στήριξή της στον κ. Μειμαράκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ