ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: «Όχι» σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Καμμένος: «Όχι» σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Εκλογές και σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας ζήτησε ο Πάνος Καμμένος και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τους Έλενα Κουντουρά και Τέρενς Κουίκ.

«Οι αριστεροί ψηφοφόροι θα εκπροσωπηθούν στη Ευρωβουλή από την κ. Κουντουρά και εμείς θα περιμένουμε να σχηματίσουμε ΚΟ αφού παραιτηθεί η κ. Κουντουρά και παραδώσει την έδρα της», είπε στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησης. «Θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ευρωεκλογές με υποψήφια την κόρη του επικεφαλής της Βασιλικής Ένωσης Ελλάδας», ανέφερε και στρέφοντας τα πυρά του κατά του Τέρενς Κουίκ υποστήριξε:

Θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση ένας βουλευτής ο οποίος ουδέποτε εξελέγη, αλλά προέκυψε από παραίτηση βουλευτή. Ο κ. Κουίκ κατέθετε στεφάνια στο Βίτσι και στο Γράμμο και τώρα καταθέτει στεφάνι στου Μπελογιάννη. Ένα ψηφοδέλτιο που περιλαμβάνει μέσα τον κ. Κόκκαλη όχι γιατί είναι εγγονός του Πέτρου Κόκκαλη αλλά γιατί ανήκει σε μία οικογένεια που έχει δύο εταιρείες οι οποίες εξαρτώνται από το Δημόσιο και παίρνουν τα δημόσια έργα.

Εξίσου σκληρή ήταν η κριτική του και προς τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο οποίος -όπως είπε- επί τέσσερα χρόνια αποτελούσε το μεγαλύτερο υβριστή της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

«Σε αυτή την κυβέρνηση θέλετε να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης; Αυτή την κυβέρνηση θέλετε να εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός; Όχι κύριε πρωθυπουργέ, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσετε να κυβερνάτε με αυτούς τους όρους. Κατεβείτε σε εκλογές ζητήστε κυβέρνηση εθνικής ενότητας και αφήστε τον ελληνικό λαό να αποφασίσει», είπε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και πρώην κυβερνητικός εταίρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ