ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιους εξυπηρετεί η πόλωση

Ποιους εξυπηρετεί η πόλωση
EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Φύγε εσύ, έλα εσύ». Κάπως έτσι αισθάνονται Τσίπρας και Μητσοτάκης οι οποίοι κάνουν πρόβα πρωθυπουργού μέσα από την «κοκορομαχία» στη βουλή. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αντάλλαξαν πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς με μοναδικό στόχο την συσπείρωση των ψηφοφόρων τους.

Για μία ακόμη φορά οι δύο πολιτικοί αρχηγοί δεν μίλησαν με φόντο την πραγματική οικονομία, στην οποία οι πολίτες αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά επέλεξαν την σφοδρή αντιπαράθεση που έφτασε σε προσωπικό επίπεδο με ύβρεις και επιθέσεις.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση πως οι εξαγγελίες των προεκλογικών παροχών δεν είναι παρά μόνο μια προσπάθεια από τον πρωθυπουργό να μειώσει τη δημοσκοπική ψαλίδα και να αμβλύνει όσο μπορεί τις πιθανότητες η διαφορά στις ευρωεκλογές να είναι μεγάλη και τέτοια που να μην είναι διαχειρίσημη από το Μέγαρο Μαξίμου.

Τα όσα είπαν Τσίπρας και Μητσοτάκης στη βουλή και τα όσα επίσης πρόκειται να πούνε οι βουλευτές τους τις τρείς ημέρες της συζήτησης στη βουλή, θα αναδείξουν πόσο διχασμένοι είναι κυβέρνηση και αντιπολίτευση όταν στη συγκυρία το μόνο που δεν χρειάζεται η χώρα είναι ο διχασμός. Αντί λοιπόν να ενώνουν προσπαθούν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί να πολώσουν τους ψηφοφόρους για να κερδίσουν την συσπείρωση που έχουν ανάγκη για τις εκλογές.

Αυτό που έχει ανάγκη η χώρα, είναι η ανάπτυξη της οικονομίας τώρα που η Ελλάδα είναι εκτός μνημονίου αλλά και η χρηματοδότηση νέων επιχειρηματικών σχεδίων. Αυτή την στιγμή, που ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τσακώνονται, το κεντρικό ζήτημα της χώρας δεν είναι η διάλυση της παραγωγικής βάσης, αλλά η επείγουσα ανάγκη για επενδύσεις, η δημιουργία επιχειρήσεων, για τη παραγωγή πλούτου και προϊόντων εντάσεως κεφαλαίου και γνώσης, δημιουργία θέσεων εργασίας όχι μόνο θέσεων επιδοτούμενων από τα κοινοτικά προγράμματα που προσφέρουν μερική απασχόληση.

Τίποτε για την ταμπακιέρα

Σίγουρα τα μέτρα εισοδηματικής ανακούφισης σε συνταξιούχους και μισθωτούς που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός θα προσφέρουν ένα έστω μικρό βοήθημα στους συμπολίτες μας. Το θέμα όμως είναι το πακέτο αυτό να συνδυαστεί και με μείωση της φορολογίας. Κάτι τέτοιο δεν ακούστηκε από τον κ. Τσίπρα εκτός βέβαια και αν το αφήσει για το τέλος της διαδικασίας στη βουλή την Παρασκευή βράδυ όταν και θα ολοκληρωθεί η ψήφος εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

Το 80% των Ελλήνων τα χρόνια της κρίσης έχασε το 60% των εισοδημάτων του, γιατί το 40 % των πολιτών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, γιατί η χώρα επέστρεψε στο βιοτικό επίπεδο του 1977. Για όλα αυτά ουδείς από την κυβέρνηση και τη Ν.Δ μιλάει , αλλά αντίθετα για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι ο τρόπος με τον οποίο θα παραμείνουν ο μεν κ. Τσίπρας στην εξουσία και ο δε κ. Μητσοτάκης στην καρέκλα του πρωθυπουργού, γιατί στην ουσία περί αυτού πρόκειται.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι στην πορεία προς τις εκλογές τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει. Αντιθέτως ο πολιτικός διάλογος θα διολισθαίνει συνεχώς προς το χειρότερο με συνέπεια σε τμήμα των ψηφοφόρων να επέρχεται η απογοήτευση και δυστυχώς ορισμένοι εξ αυτών να στρέφονται προς την Χρυσή Αυγή. Την ευθύνη αυτή την έχουν πρωτίστως οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης που φροντίζουν με τους τσακωμούς τους να δημιουργούν τις κατάλληλες αρνητικές προϋποθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ