ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονη ένταση και διαξιφισμοί στη σημερινή συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

Έντονη ένταση και διαξιφισμοί στη σημερινή συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σε φορτισμένο κλίμα ολοκληρώνεται αργά το βράδυ, με την ονομαστική ψηφοφορία, η τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Η σημερινή, τρίτη ημέρα συζήτησης ξεκίνησε σε κλίμα έντασης με βουλευτές της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Ιδιαίτερα οξύς στην κριτική του στον Κυριάκο Μητσοτάκη για όσα είπε για τον πατέρα του πρωθυπουργού, υπήρξε ο Νίκος Φίλης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός ανέφερε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είναι βαριά εκτεθειμένος και πρέπει να ζητήσει συγνώμη.

«Με αυτά που ο κ. Μητσοτάκης επέτρεψε στον εαυτό του να ξεστομίσει εναντίον του πατέρα του πρωθυπουργού, κατέβασε πολλά σκαλιά κάτω το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου», υποστήριξε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε πως μετά την ανάρτηση του πρωθυπουργού, αναφορικά με τον πατέρα του, που έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται εκεί που νόμιζε ότι είχε στριμώξει τον κ. Πολάκη.



«Οφείλει ή να επανορθώσει και να ζητήσει συγνώμη συνδεόμενος με το αίσθημα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας ή να μείνει στη μνήμη μας ως ο «τόσος ήτανε», αποδοκιμαζόμενος από τη μεγάλη πλειοψηφία του δημοκρατικού κόσμου, ανεξαρτήτως παρατάξεων και εγκωμιαζόμενος μόνο από μια δράκα φανατικών και από μια σιχαμερή φασιστική φυλλάδα που μακελεύει και διασύρει ανθρώπους, όπως κάποτε έκανε η Αυριανή εναντίον του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, παρουσιάζοντάς τον με χαλκευμένα στοιχεία ως συνεργάτη των Ες- Ες», ανέφερε.

Ο κ. Φίλης κράτησε για άλλη μια φορά αποστάσεις από τις δηλώσεις Πολάκη, κάνοντας λόγο για άστοχες διατυπώσεις που αδικούν τον ίδιο και τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, λέγοντας πως υπάρχει παρεξήγηση, καθώς ο κ. Μητσοτάκης δεν επιτέθηκε σε κανέναν. Αντιθέτως -όπως είπε- δέχτηκε βίαιη επίθεση κατά ζώντων και τεθνεώτων συνολικά στην οικογένειά του.

«Ουδείς θα εκπλαγεί αν θυμίσω ότι η σύζυγός του καθημερινά είναι στόχο ανηλεούς επίθεσης από σύνολο ελεγχόμενων από την κυβέρνηση μέσων» είπε ο κ. Δένδιας. Μάλιστα χαρακτήρισε ως έμμεση αναγνώριση και αίτηση συγγνώμης προς τον πρόεδρο της ΝΔ για τα όσα έχουν ειπωθεί στο παρελθόν βάρος του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Με σκληρή γλώσσα εναντίον της κυβέρνησης για τη χθεσινή επίθεση των κουκουλοφόρων στη Βουκουρεστίου, αναφέρθηκε η Εύη Χριστοφιλοπούλου, καλώντας την κυβέρνηση να απαντήσει αν προστατεύει εκείνους που υπερασπίζονται τον Κουφοντίνα. «Σε αυτούς δείχνετε ανοχή; Ζητάτε ψήφο εμπιστοσύνης που διαλύσατε τα Σώματα Ασφαλείας, την ομάδα Δέλτα», είπε και επεσήμανε ότι οι πολίτες αισθάνονται ανασφάλεια.



Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης θέλησε να απαντήσει στις αιχμές της βουλευτού της ΔΗΣΥ για καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των ζημιών στο Μάτι.

Ο ανεξάρτητος Δημήτρης Καμμένος φώναζε από το έδρανό του και δέχθηκε σφοδρή επίθεση από τον Νίκο Βούτση. Ο Πρόεδρος της Βουλής τον αποκάλεσε προπέτη, πρόχειρο και τυμβωρύχο και σχολίασε καυστικά: «Ο άνθρωπος δεν πήγε σε πάνελ το πρωί και θέλει την ώρα του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ