ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Να γίνει debate ενόψει των ευρωεκλογών

Θεοδωράκης: Να γίνει debate ενόψει των ευρωεκλογών
EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Πρόσκληση προς τους δημοσιογράφους να προκαλέσουν την διοργάνωση debate ενόψει των ευρωεκλογών, απηύθυνε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, κατηγόρησε τα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, ότι αποφεύγουν το διάλογο που γίνεται αυτή τη στιγμή σε όλη την Ευρώπη.

Μάλιστα αναφέρθηκε στα ουσιώδη που απασχολούν τις ευρωπαϊκές χώρες, όπως για παράδειγμα τα ζητήματα περιβάλλοντος.

Κάλεσε, δε, τους δημοσιογράφους να βγουν μπροστά και να αναλάβουν την ευθύνη. «Θα συμμετέχουμε με όποιους όρους και σε όποιο σχήμα» εξήγησε.

Ξεκαθάρισε επίσης πως το Ποτάμι δεν θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και κάλεσε τους πολίτες να θυμώσουν ώστε να γίνει ο θυμός κίνητρο και δύναμη για να αλλάξουν τα πράγματα.

«Καταψηφίζουμε ξανά την κυβέρνηση. Είμαστε απέναντι στις τυχοδιωκτικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στους υπουργούς του παρελθόντος που έχουν μόνη έγνοια την ανακατάληψη της εξουσίας. Όπως έλεγε και ο Γκάντι: ''Δεν πρέπει να ντρεπόμαστε για τον θυμό, είναι ένα ισχυρό συναίσθημα που μας δίνει κίνητρο''. Ζητάμε, λοιπόν, από τους πολίτες θα θυμώσουν. Χρησιμοποιήστε το θυμό σας για καλό σκοπό. Ο θυμός μπορεί να γίνει και δύναμη για να ανακαλύψουμε νέα πράγματα. Ψηφίστε αυτούς που δεν σας κορόιδεψαν ποτέ. Αυτό είναι το μήνυμά μου. Βρείτε νέες λύσεις και μην επιστρέφετε στα ίδια λάθη», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ