ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψήφος εμπιστοσύνης: «Ο Μητσοτάκης πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος», είπε ο Τσίπρας

Ψήφος εμπιστοσύνης: «Ο Μητσοτάκης πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος», είπε ο Τσίπρας
EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την ικανοποίησή του για την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση με 152 «ναι» εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από τη Βουλή, ο Τσίπρας επανέλαβε πως μέσω των μέτρων που ανακοίνωσε με το οικονομικό επιτελείο στο Ζάππειο Μέγαρο, γίνεται προσπάθεια για ενίσχυση των πολλών.

«Μετά το σημερινό αποτέλεσμα, την επόμενη εβδομάδα όλα όσα εξαγγείλαμε, μέτρα ελάφρυνσης των πολλών, μέτρα στήριξης της οικονομίας, μέτρα στήριξης της ελληνικής κοινωνίας, θα γίνουν πράξη άμεσα. Όλα όσα αφορούν το 2019 θα ψηφιστούν την άλλη εβδομάδα και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από την μεθεπόμενη εβδομάδα. Είναι μια στρατηγική που αφορά την ενίσχυση της κοινωνικής πλειοψηφίας για να νιώσουν οι πολίτες που ακόμα δεν έχουν αισθανθεί το τέλος της κρίσης και το τέλος των μνημονίων, να αισθανθούν στην καθημερινότητά τους, στη ζωή τους, ανάσα, ελάφρυνση και προοπτική», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε ερώτηση που δέχτηκε ο πρωθυπουργός για το εάν η θετική ψήφος εμπιστοσύνης του βουλευτού της Ένωσης Κεντρώων Γίαννη Σαρίδη συνεπάγεται ενός ακόμα προσώπου στην προοδευτική συμμαχία, ο πρωθυπουργός είπε: «Είχα πει στην πρωτομιλία μου, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ότι κινδυνεύει να πάει για μαλλί και να βγει κουρεμένος. Έτσι και έγινε».

Ερωτώμενος εάν περιμένουμε και άλλα μέτρα ελάφρυνσης εκτός από αυτά, που ανακοινώθηκαν και ψηφίζονται την επόμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός είπε: «Έχουμε μια στρατηγική η οποία δεν είναι στρατηγική συγκυριακή ή ευκαιριακή. Αυτά που ανακοινώσαμε, τα έχουμε σχεδιάσει εδώ και δύο χρόνια, είναι μόνιμα μέτρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ