ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Εργαζόμενοι και επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα

Μητσοτάκης: Εργαζόμενοι και επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Η Ελλάδα του ’80 τελείωσε»: αυτό δήλωσε κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτημα του Newsbomb.gr για το ασφαλιστικό και την ανεργία.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως θέσεις εργασίας δεν μπορούν να προκύψουν εάν η οικονομία στην Ελλάδα αναπτύσσεται με 2%. «Θέλουμε 4%» τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε, παράλληλα πως σημαντικό ρόλο στη δημιουργία θέσεων εργασίας παίζει ο εκσυγχρονισμός του κράτους και των επιχειρήσεων και πρόσθεσε ότι η φύση της εργασίας αλλάζει και ότι είναι κάτι που πρέπει να λάβουμε όλοι υπόψη μας.

«Η Ελλάδα είναι απέναντι σε μία ψηφιακή επανάσταση και δεν συμμετέχει», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πετώντας τα καρφιά του προς την πολιτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε δε, και στις κατηγορίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ίδιος είναι κατά του 8ωρου, λέγοντας ότι «εγώ αναγνωρίζω ότι οι άνθρωποι δουλεύουν πια με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι δούλευαν μέχρι σήμερα και ότι το κράτος να πρέπει να διασφαλίσει εργασιακά δικαιώματα για ανθρώπους που έχουν άλλες συνήθειες».

«Και ότι ναι, μερικές φορές το να δώσουμε σε μια γυναίκα τη δυνατότητα να δουλεύει από το σπίτι της, είναι καλό δεν είναι κακό. Μπορεί να πηγαίνει κόντρα στην παραδοσιακή εργασία, οκτώ ώρες / πέντε ημέρες την εβδομάδα, αλλά είναι καλό» είπε ο κ. Μητσοτάκης, και συμπλήρωσε:

«Όταν μια επιχείρηση συμφωνεί με τους εργαζόμενους -με επιχειρησιακή σύμβαση- να πάει από πενθήμερο σε επταήμερο -με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και με πολύ καλύτερες απολαβές απ’ ότι θα είχαν οι εργαζόμενοι πριν και με αυξημένα δικαιώματα- τότε δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να αναγνωρίζουμε ότι είμαστε σε έναν κόσμο που αλλάξει και πρέπει εργαζόμενοι, επιχειρήσεις και κράτος να προσαρμοστούν σε αυτή τη νέα πραγματικότητα».

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που κυνηγούν σκιές, «είναι άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα και εξακολουθούν να νομίζουν ότι μπορούμε να γυρίσουμε στη δεκαετία του 80, και αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντιληφθούν πού πηγαίνει αυτός ο κόσμος», είπε και τόνισε ότι η Ελλάδα του '80 τελείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ