ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος από Πεκίνο: Στηρίζουμε τα δικαιώματα της Κυπριακής ΑΟΖ, με βάση το Διεθνές Δίκαιο

Παυλόπουλος από Πεκίνο: Στηρίζουμε τα δικαιώματα της Κυπριακής ΑΟΖ, με βάση το Διεθνές Δίκαιο
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την αξία του διαλόγου των πολιτισμών στην ταραγμένη εποχή μας, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την επίσκεψή του στην «Απαγορευμένη Πόλη» στο Πεκίνο.

«Η Απαγορευμένη Πόλη είναι ένα από τα σημεία που αποτελούν την ψυχή, στην κυριολεξία, του πολιτισμού της Κίνας. Και είναι απ΄ εδώ που η Κίνα εκπέμπει, αυτό που και εμείς στη σημερινή κρίσιμη εποχή επιδιώκουμε: Δηλαδή, την ουσία του διαλόγου των πολιτισμών» υπογράμμισε.

Υπενθύμισε, επίσης, ότι «μαζί με την Κίνα κάναμε ήδη την αρχή» τονίζοντας:

«Γιατί, να θυμίσω, πως πριν λίγο καιρό, φιλοξενήθηκε εδώ ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων και ως αντιχάρισμα, είχαμε στο Μουσείο της Ακρόπολης αυτή την υπέροχη έκθεση των διαμερισμάτων του αυτοκράτορα Τσιάνγκ Λονγκ, που ήταν η πρώτη φορά που έφυγαν από την Απαγορευμένη Πόλη, που βγήκαν από την Απαγορευμένη Πόλη, και έφθασαν στην Αθήνα.Θα συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση. Γιατί και οι δύο λαοί γνωρίζουμε την αξία του διαλόγου των πολιτισμών σ΄ αυτή την ταραγμένη εποχή που ζούμε. Είναι η βάση της ειρηνικής συνύπαρξης. Της ειρηνικής συνδημιουργίας, κάτι το οποίο το έχουμε ανάγκη όλοι μας.Και εμείς οι Έλληνες πολύ περισσότερο, διότι εκτός από τη δική μας κληρονομιά, ξέρουμε πολύ καλά πως εκπροσωπούμε την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και ιδίως την πολιτιστική κληρονομιά της μεγάλης ευρωπαϊκής μας οικογένειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο κ. Παυλόπουλος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης, Λι Ζαντσού, στον οποίο έθεσε τα εθνικά θέματα, με έμφαση στο Κυπριακό, τονίζοντας την ανάγκη εξεύρεσης μια δίκαιης και βιώσιμης λύσης, χωρίς την παρουσία τουρκικών στρατευμάτων κατοχής.

Παράλληλα, υπογράμμισε την υποστήριξή του στα δικαιωμάτα της Κυπριακής ΑΟΖ, με βάση τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου αλλά και της Συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας, που υπεγράφη το 1982 στο Μοντέγκο Μπέι της Τζαμάικα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ