ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση σε βάρος της Μίνας Καραμήτρου

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση σε βάρος της Μίνας Καραμήτρου
CNN Greece

Καταδικάζουν την εμπρηστική επίθεση σε βάρος της αστυνομικής συντάκτριας του CNN Greece Μίνας Καραμήτρου η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη αλλά και πολιτικά κόμματα.

«Οι δημοσιογράφοι καθημερινά κάνουν τη δουλειά τους με προσήλωση στην ανεξαρτησία και την αντικειμενική πληροφόρηση. Αυτό κάνει και η Μίνα Καραμήτρου» έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η κ. Γεροβασίλη, και συμπλήρωσε:

«Η ελευθερία του Τύπου δεν φιμώνεται. Οι δράστες θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

Για «άθλια» ενέργεια έκανε λόγο με τη σειρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Σε μια δημοκρατική κοινωνία η ελευθερία του Τύπου, την οποία η Μίνα Καραμήτρου υπηρετεί, είναι αδιαπραγμάτευτη. Η στοχοποίησή της, όπως και η άθλια ενέργεια εναντίον της, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα και οι δράστες θα λογοδοτήσουν», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταδικάζει τον εμπρησμό στο αυτοκίνητο της δημοσιογράφου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τον εμπρησμό του αυτοκινήτου και τη στοχοποίηση της δημοσιογράφου Μίνας Καραμήτρου. Η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές και οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη» υπογραμμίζει η εν λόγω ανακοίνωση.

Με τη σειρά του, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος, υποστήριξε πως είναι πλέον φανερό ότι «το περιθώριο έχει εξαπολύσει κανονικό πόλεμο εναντίον της οργανωμένης πολιτείας».

«Στον πόλεμο αυτό, όμως, η κυβέρνηση επιλέγει να μένει θεατής. Εχθές βράδυ, μεταξύ άλλων επεισοδίων ανά την επικράτεια, είχαμε νέα δολοφονική επίθεση με βροχή από μολότοφ εναντίον του Α.Τ. Καισαριανής, στην οποία από θαύμα και μόνο γλίτωσε ο φρουρός, καθώς και την πυρπόληση του αυτοκινήτου της δημοσιογράφου κ. Μίνας Καραμήτρου, στην οικία της» τόνισε ο κ. Χαρακόπουλος, και συμπλήρωσε:

«Τα έκτροπα που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες από υποστηρικτές του αρχιδολοφόνου της 17 Νοέμβρη Κουφοντίνα, δεν είναι παρά η φυσιολογική κατάληξη της πολιτικής “στοργής” που ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε ανθρώπους που ανοιχτά και διαρκώς απειλούν τη δημόσια ασφάλεια και, τελικά, τη δημοκρατία. Ως εκ τούτου, την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στο εξής θα την έχουν όχι μόνο το υπουργικό δίδυμο του κατ’ επίφασιν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά ο ίδιος ο κ. Τσίπρας».

Και το ΚΚΕ καταδίκασε την εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο της δημοσιογράφου Μίνας Καραμήτρου και στη σχετική ανακοίνωσή του τονίζει ότι «αυτή η ενέργεια όχι μόνο στρέφεται ενάντια στο έργο των δημοσιογράφων, αλλά ρίχνει νερό στο μύλο όσων έχουν συμφέρον από τον αποπροσανατολισμό και την ενίσχυση του κλίματος αστυνομοκρατίας και καταστολής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ