ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: Σαν Αριστερά θα κατεβούμε εκλογές και σαν Αριστερά θα κερδίσουμε

Τσακαλώτος: Σαν Αριστερά θα κατεβούμε εκλογές και σαν Αριστερά θα κερδίσουμε
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Με αιχμές για τα ανοίγματα του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροαριστερά συνόδευσε την ομιλία του στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας με νόημα πως ως Αριστερά θα κερδίσει και πάλι τις εκλογές. 

«Έχουμε όνομα και αναγνώριση στην Ευρώπη, και αυτό το όνομα το έχουμε σαν Αριστερά και σαν Αριστερά θα κατεβούμε εκλογές και σαν Αριστερά θα κερδίσουμε», είπε ο υπουργός Οικονομικών και θέλησε να καθησυχάσει την Ευρώπη για ενδεχόμενες αρνητικές συνέπειες από το πακέτο φοροελαφρύνσεων.

«Διαβάζω ότι Ευρωπαίος αξιωματούχος έχει ανησυχία. Αν είχα ένα ευρώ για κάθε φορά που ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος, off the record, είχε ανησυχία, στεναχώρια ή προβληματισμό θα είχα μαζέψει χρήματα να πάω με παρέα Σαντορίνη 10 μέρες κι αν είχα ένα ευρώ για κάθε αναπαραγωγή της είδησης θα είχα να πάω ένα χρόνο στις Μπαχάμες», είπε ο υπουργός Οικονομικών, κλείνοντας τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις που περιλαμβάνει τις τροπολογίες για τη 13η σύνταξη και τη μείωση του ΦΠΑ.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απέρριψε την κριτική της αντιπολίτευσης περί προεκλογικών επιδομάτων και άσκησε δριμύτατη κριτική στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το 7ήμερο.

«Εγώ που είμαι καλός άνθρωπος και ευγενικός να δεχθώ ότι εννοούσε 7ημερη εργασία επιχειρήσεων, αλλά τότε είπε το απόλυτο τίποτα», είπε, προαναγγέλλοντας παράλληλα, απάντηση του ίδιου αλλά και του Γιώργου Σταθάκη για το κείμενο των 64 προσωπικοτήτων που στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τίτλο «τι είναι προοδευτική πολιτική».

Να σημειωθεί πως η κυβέρνηση αποδέχθηκε τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα και του Χρήστου Μαντά για την «προοδευτική αποδέσμευση κατασχεθέντος λογαριασμού». Η τροπολογία αφορά στην παροχή πρόσθετου κινήτρου σε οφειλέτες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, για την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τη Φορολογική Διοίκηση μέσω της προοδευτικής σε μηνιαία βάση αποδέσμευσης κατασχεθέντος λογαριασμού τραπεζικού ή πληρωμών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ