Αλβανία: Έκοψαν την υποψηφιότητα του προέδρου της Ομόνοιας - Η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ
Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Αλβανίας απέρριψε την υποψηφιότητα του Φρέντυ Μπελέρη, προέδρου της «Ομόνοιας», του κόμματος της ελληνικής μειονότητας.
Ο κ. Μπελέρης είχε θέσει υποψηφιότητα για το δήμο της Χειμάρρας.
Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία του για την αλβανική απόφαση. Στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρεται συγκεκριμένα: «Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Αλβανίας, που απαρτίζεται από εκπροσώπους των αλβανικών κομμάτων, να απορρίψει την υποψηφιότητα του Προέδρου της Ομόνοιας Χειμάρρας κ. Μπελέρη για το αξίωμα του δημάρχου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η απόφαση αυτή δεν έχει νομικό έρεισμα. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε τους εκπροσώπους της μειονότητας».
Σε ανάλογο τόνο και το σχόλιο το σχόλιο του Γ. Κουμουτσάκου, τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ: «Η απόρριψη από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή Αλβανίας της υποψηφιότητας του Προέδρου της Τοπικής Ομόνοιας κ. Φρέντυ Μπελέρη, για τη δημαρχία της Χειμάρρας, προκαλεί σοβαρότατη ανησυχία για τη στάση της Αλβανίας έναντι της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Είμαστε δίπλα στους Χειμαριώτες και οι αλβανικές αρχές οφείλουν να δώσουν άμεσα εξηγήσεις. Δεν θα γίνει ανεκτή οποιαδήποτε αυθαιρεσία».
Αμαλιάδα: Ανήλικος χτύπησε 42χρονο πατέρα επειδή του έκανε παρατήρηση
21:11
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες λόγω λειψυδρίας ο Πόρος
21:00
Σαλμονέλα στη Λαμία: Στα 22 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα - «Το φαινόμενο είναι σε φάση εκτόνωσης»
20:50
Χαρδαλιάς: Η Αττική αλλάζει με 352 έργα 2,587 δισεκατομμυρίων ευρώ
20:40