ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ για Κουφοντίνα: Κανένα σοβαρό κράτος δεν εκβιάζεται από τρομοκράτες

ΝΔ για Κουφοντίνα: Κανένα σοβαρό κράτος δεν εκβιάζεται από τρομοκράτες
EUROKINISII / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πειραιώς, στηλιτεύοντας την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται: «Κανένα σοβαρό δημοκρατικό Κράτος δεν εκβιάζεται από τρομοκράτες ή θαυμαστές τους. Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου και θα επαναφέρει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας για αμετανόητους τρομοκράτες».

Η δήλωση Μπακογιάννη

Από την πλευρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην εκπομπή Ακραία Φαινόμενα στον ΣΚΑΪ έκανε το εξής σχόλιο: «Αυτό που συνέβη χθες το βράδυ είναι πρωτοφανές. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αφού είχε δώσει το θέμα της αναίρεσης σε ένα αντιεισαγγελέα να το χειριστεί και εκείνος απεφάνθη ότι ορθώς δεν δόθηκε άδεια στον Κουφοντίνα, πήρε το θέμα και κράτησε ανοιχτά μέχρι τις 12:00 το βράδυ τα δικαστήρια στο Βόλο για να κάνει η ίδια την αναίρεση της ομόφωνης απόφασης του δικαστικού συμβουλίου. Αυτό είναι κάτι πρωτοφανές. Δεν έχει ξανασυμβεί. Το συμπέρασμα που βγαίνει από όλη αυτή την ιστορία είναι ότι επί κυβερνήσεως Τσίπρα η Δημοκρατία και εκβιάζεται και τρομοκρατείται».

Η κ. Μπακογιάννη προσέθεσε: «Δεν είπα ότι αυτό που έκανε η εισαγγελέας είναι παράνομο. Εγώ λέω ότι όταν ο νόμος λέει ότι υπάρχει δικαστικό συμβούλιο γιατί το λέει; Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου υπάρχει για να κρίνει την εξειδικευμένη περίπτωση που αφορά τον ισοβίτη.Η Δημοκρατία τρομοκρατείται με όλους αυτούς τους κυρίους που βγαίνουν έξω, καίνε και απειλούν ότι θα κάψουν είτε την Αθήνα είτε τη Θεσσαλονίκη αν δεν περάσει το δικό τους. Αυτό στη δική μου διάλεκτο ονομάζεται εκβιασμό.»

Η παρέμβαση Δημητρίου

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε χτες την αναίρεση του ομόφωνου βουλεύματος του Τριμελούς Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου, που απέρριψε το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα να πάρει την 7η τακτική άδεια από τις φυλακές.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός είχε ζητήσει από την περασμένη εβδομάδα τόσο το βούλευμα όσο και τον ιατρικό φάκελο του Δ. Κουφοντίνα, ο οποίος είχε ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 2 Μαΐου, όταν άσκησε «βέτο» ο εισαγγελέας στη χορήγηση της άδειας, οδηγώντας την υπόθεση στο Δικαστικό Συμβούλιο.

Μάλιστα, η άσκηση αναίρεσης ήρθε λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση της πληροφορίας πως ο Δ. Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στην εντατική του νοσοκομείου Βόλου, κυρίως για προληπτικούς λόγους, καθώς υπάρχει εξασθένιση του οργανισμού του.

Η εισαγγελέας με την αναίρεση κατά του βουλεύματος οδηγεί την υπόθεση στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα αποφασίσει αν θα ζητήσει εκ νέου κρίση της υπόθεσης ή θα απορρίψει το αίτημα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ