ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2019 - Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και το «θρίλερ» για την τρίτη θέση

Ευρωεκλογές 2019 - Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και το «θρίλερ» για την τρίτη θέση
EUROKINISSI/ ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σαφές προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης ενόψει των ευρωεκλογών, με τη διαφορά να διαμορφώνεται στο 6,3%.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου για τις κάλπες της 26ης Μαΐου, η ΝΔ συγκεντρώνει 29,9%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 23,6%.

Στην τρίτη θέση, με το ίδιο μάλιστα ποσοστό (5,7%), βρίσκονται Χρυσή Αυγή και ΚΙΝΑΛ, μπροστά από το ΚΚΕ (5%). Εκτός ευρωκοινοβουλίου μένουν ΑΝΕΛ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Open, «κλειδί» για τα αποτελέσματα των εκλογών αναμένεται να είναι η ψήφος των αναποφάσιστων, καθώς το ποσοστό τους φτάνει το 12,7%.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το 37% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι δεν ευνοεί ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και τη ΝΔ η σκληρή αντιπαράθεση, ενώ παράλληλα το 20% θεωρεί ότι ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ, το 12% τη Νέα Δημοκρατία και άλλα κόμματα το 18%.

Παράλληλα, το 42% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ούτε η πολιτική του Αλέξη Τσίπρα, αλλά ούτε και του Κυριάκου Μητσοτάκη διασφαλίζει περισσότερο τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης μίας οικογένειας.

Σύμφωνα επίσης με τη δημοσκόπηση της Alco, το 51% των ερωτηθέντων επιθυμεί τη διεξαγωγή debate ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 39% τάσσεται κατά της τηλεοπτικής αντιπαράθεσης των δύο πολιτικών αρχηγών.

Τέλος, όσον αφορά στις συσπειρώσεις των κομμάτων, για τη ΝΔ ανέρχεται στο 85% ενώ η αντίστοιχη συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 56%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ