ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ: Στην τελική ευθεία Μεϊμαράκης-Μητσοτάκης

Εκλογές ΝΔ: Στην τελική ευθεία Μεϊμαράκης-Μητσοτάκης
Αριστέα Σφακιανάκη

Με μπαράζ συνεντεύξεων και παρεμβάσεων Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης δίνουν την μάχη στα τελευταία μέτρα της κούρσας για τις εκλογές στη ΝΔ.

Προτάσσοντας την ανάγκη ενότητας την επόμενη μέρα και κρατώντας γενικά χαμηλούς τόνους, χωρίς όμως να λείπουν οι αιχμές και τα υπονοούμενα, οι δύο υποψήφιοι δηλώνουν έτοιμοι να κερδίσουν τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές και να προχωρήσουν σε ριζικές αλλαγές στη ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την Κυριακή επισημαίνοντας πως εισπράττει ένα ρεύμα που ζητάει ανανέωση και σοβαρότητα. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως θέλει μια ανταγωνιστική οικονομία και ισχυρό και αποτελεσματικό κράτος με στόχο να μεγαλώσει η πίτα και όχι να μοιραστεί η φτώχεια. Όπως είπε είναι αντίθετος στην αύξηση των εισφορών ενώ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγόρησε πως προχωρά σε αντικίνητρα για την απασχόληση.

«Θα καταντήσουμε χώρα συνταξιούχων» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε πως την επομένη των εκλογών θα συνθέσει, θα δώσει νέες ευκαιρίες στους ανθρώπους και θα εκφράσει όλες τις νέες τάσεις. Μάλιστα έκανε λόγο για αλλαγές μέσα στο κόμμα. « Όλο το στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ θα αξιολογηθεί αξιοκρατικά, έχουμε ανάγκη τη ΝΔ του διαδικτύου και όχι του φαξ» είπε επισημαίνοντας πως θα περιορίσει σημαντικά τις δαπάνες.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε λόγο για ευγενή άμιλλα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και επεσήμανε πως η διαδικασία αυτή κράτησε πάρα πολύ. «Από Δευτέρα όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα εγώ θα συνεχίσω να τρέχω. Εγώ ήμουν πάντα στη ΝΔ και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι» είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στα περί ανανέωσης επεσήμανε πως δεν είναι μόνο ηλικιακή. «Η ανανέωση πάντα θα πρέπει να συνοδεύεται από αξιοκρατία» δήλωσε. « Οραματίζομαι ένα κόμμα που θα δίνει ίδιες ευκαιρίες και στο γιο το Πρωθυπουργού και του βουλευτή και τον γιο του αγρότη και του εργάτη, εγώ δεν αποκλείω κανέναν».

Εμείς δεν μπορεί να είμαστε ένα ταξικό κόμμα, αγκαλιάζουμε και τον άνεργο, και τον αγρότη και όλες τις κοινωνικές ομάδες. Εμείς μιλάμε για συνεργασία των κοινωνικών ομάδων, δεν έχουμε συγκρουσιακό λόγο. «Εγώ τονίζω ότι θέλω ένα κράτος επιτελικό που δεν θα κάνει επιχειρήσεις, θα βάλει κανόνες αλλά θα ασχολείται με την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό. Εμείς προχωρήσαμε σε κοινωνικές παρεμβάσεις μέσα στην κρίση με το πλεόνασμα τις οποίες η κυβέρνηση της αριστεράς έχει καταργήσει» δήλωσε. Φρόντισε πάντως να ασκήσει κριτική σε στελέχη και πολιτικές της ΝΔ επισημαίνοντας πως οι πολίτες θα πρέπει να αξιολογούν την ικανότητα του κάθε πολιτικού. Ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε την ανάγκη ανταλλαγής απόψεων με όλους και εμφανίστηκε βέβαιος για νίκη την Κυριακή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ