ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Να σταματήσουν τα δικομματικά παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη

Γεννηματά: Να σταματήσουν τα δικομματικά παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

«Η διακομματική συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ούτε αντιμετωπίζει, ούτε διορθώνει τη θεσμική ακροβασία που επιχειρείται», σχολίασε η Φώφη Γεννηματά για τις εξελίξεις σχετικά με την ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Στη δήλωσή της η κ. Γεννηματά, που εκδόθηκε πάντως πριν την αρνητική απάντηση της ΝΔ στην επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης, τονίζει:

«Η διασφάλιση της ανεξαρτησίας και του κύρους της Δικαιοσύνης, απαιτεί αξιοκρατική επιλογή για την ηγεσία της με ευρύτερη συναίνεση. Τα δικομματικά παιχνίδια με την Δικαιοσύνη, πρέπει τώρα να σταματήσουν».

Σημειώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία, στην αρνητική της απάντηση ως προς την επιστολή του Μιχάλη Καλογήρου προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έκανε λόγο για «εξόφθαλμα αντιθεσμική διαδικασία», ισχυριζόμενη ότι ο διορισμός της ανώτατης Δικαιοσύνης από την παρούσα κυβέρνηση «θα ήταν πράξη αντισυνταγματική και παράνομη».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ διευκρίνησε ότι «σύμφωνα με το νόμο Καστανίδη, που ορίζει την διαδικασία, ακόμη και σε διάλυση της Βουλής συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία τοποθέτησης της ηγεσίας της δικαιοσύνης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ