Εκλογές 2019: Κόπηκαν 150.000 δέντρα για τα ψηφοδέλτια
Είκοσι τόνους χαρτί από τα ψηφοδέλτια των εκλογών έχουν συγκεντρώσει οι δήμοι Πυλαίας -Χορτιάτη, Θερμαϊκού και Καλαμαριάς, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο προγράμματος συλλογής έντυπου χαρτιού.
Οι υπόλοιποι δήμοι με δική τους ευθύνη συλλέγουν για ανακύκλωση τόσο τα ψηφοδέλτια όσο και το προεκλογικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε ανέφερε ο πρόεδρος του φορέα, Μιχάλης Γεράνης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Αυτό σημαίνει προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ανακύκλωσης, καθώς το ανακυκλωμένο χαρτί θα επιστρέψει στις τοπικές κοινωνίες» τόνισε. Επισήμανε, μάλιστα, ότι «το κέρδος από αυτή τη διαδικασία είναι τεράστιο αν αναλογιστεί κάποιος ότι για τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές σε όλη την Ευρώπη χρειάστηκε να κοπούν 150.000 δέντρα για να παραχθούν τα ψηφοδέλτια», υπογράμμισε.
Ο ίδιος τόνισε πως η ανακύκλωση είναι κάτι που πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου και όχι μόνο στις εκλογές.
Πώς θα κάνετε την αίτηση για το Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας με επιχορήγηση 17.500 ευρώ
00:30
Τσιάρας: Θετική η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό μηχανισμό αντασφάλισης για φυσικές καταστροφές
23:59
Η Καμίλα συνάντησε την Ζιζέλ Πελικό - «Δεν μπορούσα να αφήσω κάτω το βιβλίο σου»
23:48
ΗΠΑ: Δικαστικό μπλόκο στην δημοσιοποίηση της έκθεσης για τα έγγραφα που παρακράτησε ο Τραμπ το 2021
23:37