ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Το προφίλ του Βενιζέλου δεν ταιριάζει με το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε

Γεννηματά: Το προφίλ του Βενιζέλου δεν ταιριάζει με το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε
EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

«Στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε αυτούς που αναζητούν ελπίδα», επανέλαβε η Φώφη Γεννηματά ερωτώμενη για τη αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το Κίνημα Αλλαγής.

Μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του Alpha, η κ. Γεννηματά σημείωσε πως «δεν υπάρχει προβληματισμός και αμηχανία στην παράταξη, στον κόσμο της παράταξης, στους προοδευτικούς ψηφοφόρους, τους απογοητευμένους του ΣΥΡΙΖΑ που αναζητούν ελπίδα. Και σε αυτούς, στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Στείλαμε ένα πολύ καθαρό μήνυμα στους προοδευτικούς ψηφοφόρους, που εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ: ότι εμείς είμαστε εδώ, έχουμε ανοίξει την πόρτα, τους περιμένουμε».

Η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε πως «εμείς εκφράζουμε τον προοδευτικό χώρο στην Ελλάδα, και χρειάζεται να ηττηθεί πια οριστικά στις εθνικές εκλογές, και η πολιτική, και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ».

Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο είπε πως: «όποιος επιλέγει να εγκαταλείψει αυτή τη μάχη, γιατί δεν προκρίνεται ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας, νομίζω ότι πρέπει να αξιολογηθεί από τους πολίτες. Δεν προκαλώ εγώ την εσωστρέφεια. Εγώ είμαι πρόεδρος του κόμματος, και έχω την υποχρέωση και το καθήκον, να κάνω τις επιλογές και τις αξιολογήσεις των στελεχών, και να στείλω καθαρά μηνύματα στους ψηφοφόρους, και στον κόσμο της παράταξης που είναι πληγωμένος αυτή τη στιγμή. Είναι ένας κόσμος που πίστεψε τα τελευταία χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, και αυτή την ώρα βλέπει όλες του τις ελπίδες, να έχουν καταρρακωθεί. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει θυμός και μια έντονη επιθυμία από τους ψηφοφόρους, να απαλλαγούν από αυτό τον πολιτικό αχταρμά».

Το προφίλ του Βενιζέλου δεν ταιριάζει με το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε

Νωρίτερα έδωσε διευκρινήσεις για την απόφασή της να μην θέσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, εξηγώντας πως το προφίλ του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν ταιριάζει με το μήνυμα που ήθελε να στείλει το κόμμα.

Η Φώφη Γεννηματά εξέφρασε τη λύπη της για την απόφαση του κ. Βενιζέλου να μη διεκδικήσει επανεκλογή με σταυρό. «Στη θέση του θα διεκδικούσα τον σταυρό και την αξιολόγηση των ψηφοφόρων», δήλωσε στον ΑΝΤ1.

«Έκρινα ότι το προφίλ του κ. Βενιζέλου δεν ταιριάζει με το μήνυμα που θέλω να στείλω στους προοδευτικούς ψηφοφόρους, στους απογοητευμένους από τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας δεν συμβολίζει τη θέση που είχε κάποιος στο παρελθόν, αλλά αυτά που θα κάνει στο μέλλον ενώ τόνισε ότι τίθεται ζήτημα ηθικής. «Υπάρχει ένα ζήτημα ηθικής στην πολιτική, τα στελέχη αξιολογούνται για την ηθική τους σε κάθε φάση και ειδικά πριν τις εκλογές», συμπλήρωσε.



Σχετικά με το εάν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ μετεκλογικά εφόσον προκύψει τέτοια περίπτωση στην επόμενη των εκλογών η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε ότι «η χώρα χρειάζεται υπεύθυνη αντιπολίτευση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ