ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ: Κανένα θέμα διάσπασης λέει ο Μητσοτάκης

Εκλογές ΝΔ: Κανένα θέμα διάσπασης λέει ο Μητσοτάκης
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ θέμα διάσπασης της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega πρόσθεσε όμως ότι το ζήτημα που θα κριθεί στις εκλογές δεν είναι μόνο η ενότητα αλλά και ποιος μπορεί να ανανεώσει το κόμμα και να την ξανακάνει κεντροδεξιά παράταξη.

Επιπλέον, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα κερδίσει στις αυριανές εκλογές καθώς «το ρεύμα είναι με τη δική μου υποψηφιότητα» και δεσμεύτηκε να αλλάξει οργανωτικά τη ΝΔ, με αξιοποίηση των στελεχών του κόμματος με βάση τον προσανατολισμό της νέας ηγεσίας.

«Δεν έχω την υποχρέωση να συνεργαστώ με όλους» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αν καταφέρω να εκλεγώ θα έχω ισχυρή εντολή να ανανεώσω τη ΝΔ» και «το δίλημμα είναι στασιμότητα ή δημιουργική ανανέωση», τόνισε, ενώ σε άλλο σημείο είπε πως μερικές φορές αισθάνεται ότι «το κόμμα είναι σε κώμα»

Απαντώντας σε σχόλια ότι αν εκλεγεί θα το εκμεταλλευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το επιχείρημα ότι η ΝΔ γίνεται ένα κόμμα πιο νεοφιλελεύθερο, είπε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανησυχεί πολύ αν εκλεγώ πρόεδρος της ΝΔ». «Μην ξεχνάμε ότι οι εκλογές κρίνονται στον μεσαίο χώρο» και «ο δικός μου πολιτικός λόγος είναι μετριοπαθής και μπορεί να φέρει στη ΝΔ πολίτες οι οποίοι δεν την ψηφίζουν και τοποθετούνται πολιτικά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό ανησυχεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που νικήσω» σημείωσε.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ