ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία

Μητσοτάκης: Η επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία
EUROKINISSI

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτάσσει πριν από όλα την ανανέωση στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί ένα πιο «λιτό» κόμμα με μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής από τις γυναίκες και της νεολαίας ενώ θα επιδιώξει με αυτό το δυναμικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας να συνδιαμορφώσει την στρατηγική του κόμματος. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει ένα ανοικτό κόμμα για μια ανοικτή κοινωνία.

Έχει υποσχεθεί να εφαρμόσει ένα σχέδιο 111 ημερών ενώ θα ζητήσει τη σύγκλιση ενός εκτάκτου εθνικού συνεδρίου στα τέλη Φεβρουαρίου, το οποίο θα έχει να κάνει με την επανίδρυση της Ν.Δ.

Παράλληλα, θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση το νέο καταστατικό του κόμματος. Επιδίωξη του κ. Μητσοτάκη είναι η ανασύνταξη των κομματικών οργανώσεων και μέχρι τα τέλη Απριλίου να έχουν συγκροτηθεί όλα τα κομματικά όργανα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να κάνει την διαχωριστική γραμμή με τον ΣΥΡΙΖΑ πιο διακριτή ενώ επιθυμεί να προάγει την αξιοκρατία, την ελευθερία και την Παιδεία ως θεμέλια για ένα δίκαιο και λειτουργικό κράτος.

Επιπλέον, θεωρεί απαραίτητη τη μεταρρύθμιση του κράτους με εκσυγχρονισμό των δομών του, αξιολόγηση και λογοδοσία, ενώ θα δώσει βάρος στην διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας των θεσμών στο εσωτερικό της χώρας.

Για τον κ. Μητσοτάκη εθνικό στόχο αποτελεί η αποκατάσταση της σχέσης κράτους – πολίτη με την ενίσχυση των θεσμών ενώ πρόκειται να επιδιώξει και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ