ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η τελευταία ομιλία Θεοδωράκη στη Βουλή: Αποχαιρετώ την πολιτική, πολιτικά ηττημένος

Η τελευταία ομιλία Θεοδωράκη στη Βουλή: Αποχαιρετώ την πολιτική, πολιτικά ηττημένος
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Φορτισμένος ήταν στην τελευταία του ομιλία στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης που ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την πολιτική. 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού που έχει αναλάβει την ευθύνη για τα χαμηλά ποσοστά του κόμματος στις εκλογές και δήλωσε πως θα παραιτηθεί από την ηγεσία, εμφανώς συγκινημένος αποχαιρέτισε τη Βουλή.

«Αποχαιρετώ την πολιτική, πολιτικά ηττημένος, ανθρώπινα θλιμμένος αλλά τελικά περήφανος για την προσφορά του Ποταμιού στην πατρίδα και την κοινωνία και αισιόδοξος ότι ο σπόρος που ρίξαμε θα φυτρώσει ξανά», είπε και αναφέρθηκε στην πορεία του Ποταμιού και την τελευταία θετική συνεισφορά του στην χώρα με την ψήφιση των ποινικών κωδίκων.

Μάλιστα ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε και το γεγονός ότι στην ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου για την ψήφιση των Κωδίκων παραβρέθηκε μόνο ένας από τους 19 βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής για να τον χειροκροτήσει, γι’ αυτό οι άλλοι φοβήθηκαν όπως είπε, μήπως συνδεθούν με τον αποδιοπομπαίο της αρχηγού.

«Όπως είχα πει οι μεταπηδήσεις σε άλλη κομματική βάρκα ή μάλλον μαούνα στο δικό μου αξιακό σύστημα ισοδυναμεί με προδοσία, μασκαραλίκια δεν χωρούν στη δική μου ζωή. Αποχωρώ από τη δουλειά και παραιτούμαι από την ηγεσία του κινήματος που ίδρυσα αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την ήττα στις ευρωεκλογές», είπε και χειροκροτήθηκε κι από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Παύλος Πολάκης που τον διαδέχθηκε μίλησε με θετικά λόγια για εκείνον.

«Παρά το γεγονός ότι έχουμε συγκρουστεί πολιτικά πολύ έντονα, η αναγνώριση από μέρους του της ήττας που δέχτηκε το κόμμα του και η αποχώρηση συνιστά πολιτικό θάρρος το οποίο οφείλουμε να αναγνωρίσουμε», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ