ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ 2ος γύρος: Η προσέλευση κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα

Εκλογές ΝΔ 2ος γύρος: Η προσέλευση κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα
CNN Greece/Νικολέτα Παπάζογλου

Λιγότερες από 12 ώρες απομένουν  μέχρι να αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ήδη από νωρίς το πρωί έχει ξεκινήσει η προσέλευση των ψηφοφόρων στα εκλογικά κέντρα.

Οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν διαμορφωθεί από τον πρώτο γύρο καθώς δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον όσοι ψήφισαν στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία.

Όμως, αυτή την φορά δεν υπάρχουν ουρές καθώς δεν απαιτείται εγγραφή ή και καταβολή χρηματικού αντιτίμου για την εγγραφή.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της ΝΔ η συμμετοχή θα είναι μικρότερη μεν καθώς θα υπάρχει αποχή αλλά πιστεύουν πως δεν θα είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Στο εκλογικό τμήμα της Κηφισιάς έως τις 09.30 το πρωί είχαν ψηφίσει , όπως δηλώνουν οι υπεύθυνοι περίπου 500 εγγεγραμένοι, σχεδόν όσοι και στον πρώτο γύρο την ίδια ώρα.

Αυτή τη φορά η διαδικασία που ακολουθείται σε όλα τα εκλογικά τμήματα είναι με αλφαβητική σειρά.

Συγκεκριμένα, πάνω σε κάθε κάλπη αναγράφονται ονόματα με αλφαβητική σειρά. Έτσι οι ψηφοφόροι θα πρέπει να βρουν την κάλπη που αναλογεί στο επώνυμο τους.

Σε αυτό τους βοηθούν οι εκλογικοί κατάλογοι που έχουν αναρτηθεί έξω από κάθε εκλογικό κέντρο, όπως αυτό της Κηφισιάς.

Μπορεί αυτή η Κυριακή να είναι καθοριστική για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας, όμως σύμφωνα με τους υπεύθυνους στο εκλογικό τμήμα της Κηφισιάς η προσέλευση του κόσμου στις κάλπες αναμένεται να είναι να μειωμένη σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή.

Μέχρι στιγμής στο εκλογικό τμήμα της Κηφισιάς η ροή είναι κανονική, χωρίς ουρές.

Λίγο μετά τις 10:00 ψήφισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο εκλογικό τμήμα της Κηφισιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ