ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Θέλω να σχηματίσω μια ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση για μια διαφορετική οικονομική πολιτική

Μητσοτάκης: Θέλω να σχηματίσω μια ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση για μια διαφορετική οικονομική πολιτική
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Ότι θέλει να σχηματίσει μια ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση, η οποία θα εφαρμόσει μια διαφορετική οικονομική πολιτική, επεσήμανε σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, τις πρώτες σε διεθνές μέσο μετά τη νίκη στις ευρωεκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Με χαμηλούς φόρους, ταχύτερες μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό του κράτους, θα προσελκύσουμε επενδύσεις και θα επιτύχουμε πολύ υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από την σημερινή κυβέρνηση» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ εξηγώντας τι εννοεί.

Σκιαγραφώντας το πορτρέτο του Κυριάκου Μητσοτάκη, η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται με θερμά λόγια στον πρόεδρος της ΝΔ, και εκτιμά ότι έχει πολλές πιθανότητες να μετακομίσει στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις εθνικές εκλογές.

«Οι πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές προκάλεσαν μεγάλη ανακούφιση στους επιχειρηματικούς κύκλους» αναφέρει και σχολιάζει: «Κι ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους με εκλογικά δώρα, όπως οι φορολογικές ελαφρύνσεις και οι αυξήσεις των συντάξεων, αλλά και την τελευταία στιγμή με προσοδοφόρες θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα, οι επενδυτές βασίζονται στην αλλαγή εξουσίας».

«Αν οι δημοσκόποι έχουν δίκιο, σύντομα πρέπει να πακετάρει τα πράγματά του» καταλήγει το δημοσίευμα και περιγράφει έναν πίνακα ζωγραφικής, «μία αφηρημένη ελαιογραφία του Έλληνα καλλιτέχνη Γιάννη Αδαμάκου» που βρίσκεται στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη στην Πειραιώς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ