Συντονισμένα «πυρά» ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη για τα εργασιακά δικαιώματα
«Θέλει να ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα ο κ. Μητσοτάκης και δεν το κρύβει», τονίζει, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Σε συνάντησή του με επιχειρηματίες, όπως αποκαλύπτεται σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, λέει ότι "θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επι-χειρηματικότητα", απαντώντας σε επιχειρηματία για 7ήμερο εργασίας, χωρίς τον κίνδυνο ελέγχων και προστίμων από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Αυτή είναι η δέσμευση Μητσοτάκη προς τους εργαζόμενους, ότι θα επικρατήσει η εργασιακή ζούγκλα, η κατάργηση του 8ωρου και του 7ήμερου, οι κακοπληρωμένες δουλειές χωρίς κανένα δικαίωμα, και ότι οι μνημονιακές πολιτικές της εργασιακής απορρύθμισης θα επιστρέψουν. Ούτε οι εργαζόμενοι ούτε η νεολαία θα το επιτρέψουν αυτό», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος έγραψε στο Τwitter πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβε-βαίωσε σήμερα «χωρίς περιστροφές» ότι θέλει να γίνει «οδοστρωτήρας της εργασίας».
«Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε σήμερα χωρίς περιστροφές ότι θέλει να γίνει ο οδοστρωτήρας της εργασίας που όλοι φανταζόμασταν: εργασιακών δικαιωμάτων, υπέρ της 7ήμερης εργασίας & κατά των "εκβιαστικών" ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Το δίλημμα είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ» έγραψε ο κ. Τζανακόπουλος.
Όπως τόνισε, «τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας».
«Για: Την περαιτέρω ενίσχυση της εργασίας & την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων. Την περαιτέρω μείωση της ανεργίας με τη δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας ως το 2022. Νέες αυξήσεις στους μισθούς, 7,5% το 2020 & 7,5% το 2021» τόνισε χαρακτηριστικά.
Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στην Αττική - Που παραμένουν προβλήματα από την κακοκαιρία Byron
10:39
Ψυχρό Φεγγάρι: Η τελευταία υπερπανσέληνος του έτους φώτισε κάθε γωνιά του πλανήτη (pics)
10:37
Συναγερμός για οδηγό φορτηγού που κινούνταν στο αντίθετο θέμα στην Ε.Ο Αθηνών-Θεσσαλονίκης
10:35
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκμετάλλευσης ανηλίκων – Τους εξανάγκαζαν να πωλούν λαθραία τσιγάρα
10:32