ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Σημίτης: Το μέλλον της Ελλάδας είναι αβέβαιο

Κ. Σημίτης: Το μέλλον της Ελλάδας είναι αβέβαιο
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Επικριτικός συνολικά προς το πολιτικό σύστημα εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με άρθρο του στην εφημερίδα το «Βήμα της Κυριακής. 

Συγκεκριμένα, στο άρθρο του με τίτλο «Πραγματικοί αριθμοί, έωλες υποσχέσεις» ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει : «Το μέλλον της Ελλάδας είναι σήμερα αβέβαιο. Η οικονομική κρίση, η υψηλή ανεργία, η χαμηλή παραγωγικότητα, η υστέρηση σε όλους τους τομείς και η αδυναμία της Πολιτείας να αντιδράσει είναι μόνιμα φαινόμενα.

Πολλοί αποδίδουν την κακοδαιμονία κυρίως στους ξένους, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο παγκόσμιο κεφάλαιο, στους πολλούς άγνωστους και σκοτεινούς που κινούν τα νήματα που μας κρατούν δέσμιους» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός και προσθέτει ότι «αρνούνται να δεχθούν ότι ο ιός που μας ταλαιπωρεί είναι και εγχώριος.

Η αιτία του σημερινού τέλματος έγκειται στην άρνηση και αδυναμία μας να προσαρμοστούμε, να μετατραπούμε σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα όσον αφορά τις πολιτικές που εφαρμόζουμε, τους θεσμούς που καθορίζουν τη λειτουργία της Πολιτείας και της κοινωνίας μας» συμπληρώνει.

Τέλος ο κ. Σημίτης τονίζει πως «το συντηρητικό βαθύ συναρτημένο με τον αριστερολαϊκισμό και τις φαντασιώσεις μιας ριζοσπαστικής μετάλλαξης του τόπου συντηρούν μια κλειστή, καταπιεστική και οπισθοδρομική κοινωνία που αντιστέκεται στον εκσυγχρονισμό» .

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ