ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα Εκλογών ΝΔ: ο Κυριάκος Μητσοτάκης νέος πρόεδρος

Αποτελέσματα Εκλογών ΝΔ: ο Κυριάκος Μητσοτάκης νέος πρόεδρος
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Απόλυτη βεβαιότητα πως νέος πρόεδρος της ΝΔ είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει το επιτελείο του αφού πλέον η διαφορά διευρύνεται στις 2,5 μονάδες σε ποσοστό ενσωμάτωσης των ψήφων 75%.   

 

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτακης συγκεντρώνει 51,6% εναντι 48,4% του ανθυποψηφίου του Β. Μεϊμαράκη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μεϊμαράκης μετά τη μεγάλη ανατροπή έχει δεχτεί εισηγήσεις να κάνει εντός ολίγου γραπτή ανακοίνωση για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στο επιτελείο Μητσοτάκη, οι προβλέψεις με βάση τις προβολές και τις αναγωγές που κάνουν, κάνουν λόγο για ποσοστό που μπορεί να προσεγγίσει ακόμα και το 55%. Ορισμένοι εμφανίζονται πιο συγκρατημένοι και εκτιμούν ότι η διαφορά θα κυμανθεί στις 5 με 6 μονάδες.

Στα γραφεία του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκονται ήδη αρκετοί από τους βουλευτές που στήριξαν την υποψηφιότητά του, μεταξύ των οποίων και ο Άδωνις Γεωργιάδης

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη επικρατεί πανηγυρικό κλίμα.

Νωρίτερα:

Στο 56% της ενσωμάτωσης, ο κ. Μητσοτάκης συγκέντρωνει 50,53% και ο κ. Μεϊμαράκης 49,47%.

epiteleiomitsotakis2

Από τις 19.00 όταν και έκλεισαν οι κάλπες, η ροή των αποτελεσμάτων έδειχνε ότι νικητής θα ήταν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αλλά όταν ενσωματώθηκε το 50% των ψήφων, ο κύριος Μητσοτάκης ανέτρεψε την εικόνα και πέρασε μπροστά.

epiteleiomitsotakis3

Στο 50,68% της ενσωμάτωσης, ο κ. Μητσοτάκης συγκέντρωνε 50,18%, ενώ ο κ. Μεϊμαράκης 49,82%, ενώ νωρίτερα, σε ενσωμάτωση 46% ο Β. Μεϊμαράκης λάμβανε ποσοστό 50,71% και ο Κ. Μητσοτάκης 49,29%.

Συγχαρητήριο tweet στον Μητσοτάκη από Τζιτζικώστα

Με δύο αναρτήσεις στο Twitter, ο Απόστολος Τζιτζικώστας συνεχάρη το νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Στην πρώτη, έγραψε «συγχαρητήρια στο νέο πρόεδρο», ενώ αμέσως μετά διευκρίνισε σε ποιον απηύθυνε τα συγχαρητήρια...

Λεβέντης: Συγχαρητήρια στο Μητσοτάκη και μήνυμα για την επόμενη μέρα

Για μεγάλη ευκαιρία να δημιουργηθεί κυβέρνηση ευρύτερη αποδοχής αποτελούμενη από τεχνοκράτες που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της χώρας, έκανε λόγο ο Βασίλης Λεβέντης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη του και επεσήμανε ότι «τώρα είναι η μεγάλη ώρα ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας να συμβάλει στην δημιουργία μιας κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής αποτελούμενη από τεχνοκράτες, η οποία θα ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών».

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων υπογραμμίζεται πως «αν το πράξει αυτό θα δικαιώσει την προτίμηση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας προς το πρόσωπο του. Αν δεν το πράξει και ονειρευτεί επιστροφή σε παρωχημένες εποχές δικομματισμού τότε θα έχει αδικήσει τους ψηφοφόρους που σήμερα τον προτίμησαν και θα έχει κάνει το λάθος να βάλει το κόμμα πάνω από την χώρα».

Συγχαρητήρια και από τον Αβέρωφ

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου έσπευσε να συγχαρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογική του νίκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ