ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κλείδωσε» το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι είναι στις τρεις πρώτες θέσεις

«Κλείδωσε» το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι είναι στις τρεις πρώτες θέσεις
EUROKINISSI ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Κλείνουν οι τελευταίες εκκρεμότητες των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με έγκυρη κομματική πηγή, είναι «κατά 99% βέβαιο» ότι τις τρεις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας (που είναι σίγουρα εκλόγιμες σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών) θα καταλάβουν ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου και ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης.

Η κατάσταση απλοποιήθηκε μετά την απόφαση του Ευάγγελου Αποστολάκη να μην είναι υποψήφιος. Μετά την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον κ. Αποστολάκη. Στην συνάντησή τους συμφωνήθηκε να μην είναι υποψήφιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Να σημειωθεί πάντως ότι ο κ. Αποστολάκης χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, οπότε δεν αποκλείεται να δούμε σε νέο πολιτικό ρόλο στο μέλλον.

Για το Επικρατείας ακούγονται επίσης τα ονόματα του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, του βουλευτή Χριστόφορου Παπαδόπουλου (θεωρείται ο «καθοδηγητής» των 53) , του Δημήτρη Χατζησωκράτη της ΔΗΜΑΡ και του Νίκου Μπίστη από τη Γέφυρα. Είναι βέβαιο ότι στη λίστα θα συμπεριληφθεί ηγετικό στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων. Γενικά ο Αλέξης Τσίπρας θέλει ένα ψηφοδέλτιο Επικρατείας που να αντιπροσωπεύει τόσο τις συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ, τα ιστορικά ρεύματα του κόμματος, αλλά και κοινωνικές κατηγορίες όπως η νεολαία.

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Αδαμίδης

Έκλεισε επίσης και το ψηφοδέλτιο της Κοζάνης, της μόνης περιφέρειας που ήταν σε εκκρεμότητα. Τελικά ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης δεν θα είναι υποψήφιος.

Η προσπάθεια της Κουμουνδούρου να τον συμπεριλάβει στη λίστα, προσέκρουσε στις αντιδράσεις των νυν βουλευτών. Τον Σεπτέμβριο του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη είχε εκλέξει τέσσερις βουλευτές: Τον μηχανικό Μίμη Δημητριάδη, τον σκηνοθέτη Θέμη Μουμουλίδη, τον δικηγόρο Γιάννη Θεοφύλακτο και τον στρατιωτικό ε.α. Γιώργο Ντζιμάνη. Στους τέσσερις πέμπτος δεν χωρούσε...

Ο Τσίπρας στο Θησείο

Απόψε στις 8:00 στην πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει την πρώτη προεκλογική ομιλία του. Εν αντιθέσει με την καμπάνια των ευρωεκλογών, αυτή τη φορά επιλέγονται πιο μικρές συγκεντρώσεις με «εναλλακτικό» χαρακτήρα. Στο Θησείο μετά την ομιλία θα ακολουθήσει DJ set.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ