ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφη Αχτσιόγλου στο CNN Greece: Δεν θα επιτρέψουμε τουρκικές έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ

Έφη Αχτσιόγλου στο CNN Greece: Δεν θα επιτρέψουμε τουρκικές έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ

Μιλώντας στο CNN Greece, η Έφη Αχτσιόγλου κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τουρκικές έρευνες για υδρογονάνθρακες στην ελληνική ΑΟΖ. Ωστόσο, εκτίμησε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να προβεί σε τέτοια ενέργεια.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι οι συντονισμένες αντιδράσεις των χωρών της ΕΕ είναι εξαιρετικά σημαντικές και σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρούνται αυτονόητες. Τέλος, επέμεινε στη σημασία του άξονα Ελλάδας, Κύπρου, ΗΠΑ, Ισραήλ, Αιγύπτου.

Η προεκλογική ατζέντα

Σε ό,τι φορά αυτή καθαυτή την προεκλογική ατζέντα, η κ. Αχτσιόγλου επιτέθηκε εκ νέου στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την άρνησή του να κάνει debate με τον Αλέξη Τσίπρα. Διερωτήθηκε τι φοβάται ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Ακόμα, αρνήθηκε ότι υπάρχει ανακολουθία της σημερινής θέσης του ΣΥΡΙΖΑ με εκείνη που είχε για το debate πριν το 2012.

Η Έφη Αχτσιόγλου έκανε λόγο για ένα ξεκάθαρο δίλημμα που τίθεται στις εκλογές. Παρά τη μεταμνημονιακή υποχρέωση για πλεόνασμα 3,5% μέχρι και ο 2022, είναι τεράστιες οι διαφορές των προγραμμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας. Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «κλείνει το μάτι» στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Προσέθεσε ότι το πρόγραμμα φοροαπαλλαγών της Νέας Δημοκρατίας κοστίζει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ και αναρωτήθηκε πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα αν όχι από περικοπές σε συντάξεις και μισθούς.

Σε ότι αφορά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, η Έφη Αχτσιόγλου εκτίμησε ότι ο πολίτες είναι δυσαρεστημένοι γιατί δεν έχουν καλυφθεί οι ανάγκες τους παρά τη μεγάλη βελτίωση που έχει σημειωθεί στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι οι συντονισμένες αντιδράσεις των χωρών της ΕΕ είναι εξαιρετικά σημαντικές και σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρούνται αυτονόητες. Τέλος, επέμεινε στη σημασία του άξονα Ελλάδα, Κύπρος, ΗΠΑ, Ισραήλ, Αίγυπτος

Σε ό,τι φορά αυτή καθαυτή την προεκλογική ατζέντα, η κ. Αχτισόγλου επιτέθηκε εκ νέου στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την άρνησή του να κάνει debate με τον Αλέξη Τσίπρας. Διερωτήθηκε τι φοβάται ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Ακόμα, αρνήθηκε ότι υπάρχει ανακολουθία της σημερινής θέσης του ΣΥΡΙΖΑ με εκείνη που είχε για το debate πριν το 2012.

Η αγορά εργασίας

Η Εφη Αχτσιόγλου έκανε λόγο για ένα ξεκάθαρο δίλημμα που τίθεται στις εκλογές. Παρά τη μεταμνημονιακή υποχρέωση για πλεόνασμα 3,5% μέχρι και ο 2022, είναι τεράστιες οι διαφορές των προγραμμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας. Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «κλείνει το μάτι» στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Προσέθεσε ότι το πρόγραμμα φοροαπαλλαγών της Νέας Δημοκρατίας κοστίζει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ και αναρωτήθηκε πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα αν όχι από περικοπές σε συντάξεις και μισθούς.

Σε ότι αφορά την ήττα του ΣΥΙΡΖΑ στις ευρωεκλογές, η Έφη Ατχτσιόγλου εκτίμησε ότι ο πολίτες είναι δυσαρεστημένοι γιατί δεν έχουν καλυφθεί οι ανάγκες τους παρά τη μεγάλη βελτίωση που έχει σημειωθεί στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ