Κατρούγκαλος για «Γιαβούζ»: Έχουμε Πολεμικό Ναυτικό, έχουμε στείλει τα αναγκαία σήματα
Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, με αφορμή την αποστολή του γεωτρυπάνου «Γιαβούζ» στην ανατολική Μεσόγειο.
«Έχουμε Πολεμικό Ναυτικό», είπε ο ΥΠΕΞ και διαμήνυσε πως θα υπάρξουν συνέπειες εάν το γεωτρύπανο κινηθεί ανοιχτά του Καστελόριζου.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος, ο κ. Κατρούγκαλος είπε χαρακτηριστικά:
«Εμείς έχουμε πολεμικό ναυτικό και έχουμε στείλει παντού τα αναγκαία σήματα ότι δεν θα πρέπει κανείς να διανοηθεί να έρθει στα δικά μας τα νερά. Και σας διαβεβαιώνω ότι αυτά τα μηνύματα έχουν εισπραχθεί γιατί κανείς δεν είναι τόσο τρελός ώστε να θέλει να δημιουργηθεί θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο».
«Λέω ότι έχουμε στείλει τα αναγκαία μηνύματα για να μην διανοηθούν», σημείωσε συνεχίζοντας.
Ερωτώμενος για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναφερόμενος στο κείμενο συμπερασμάτων του Γενικού Συμβουλίου, έκανε λόγο για ένα «πολύ προωθημένο σχέδιο που κάνει λόγο για μέτρα κατά της Τουρκίας στο βαθμό που θα συνεχίζει τις παράνομες δραστηριότητές της».
Διευκρίνισε ωστόσο, πως «δεν προσδιορίζονται μέτρα για να υπάρχει ελαστικότητα και κλιμάκωση».
«Η Τουρκία έχει τα δικαιώματα που της δίνει το διεθνές δίκαιο, δεν έχει τα δικαιώματα που θέλει να επιβάλει με την ισχύ της. Τα μόνα δικαιώματα που αναγνωρίζουμε είναι αυτά που της αναγνωρίζει το διεθνές δίκαιο», είπε, ολοκληρώνοντας.
Βιολάντα:Η συγκινητική ανάρτηση Παπαστεργίου για την τραγωδία - Ως μηχανικός είχε εργαστεί το 2007 στην πρώτη εγκατάσταση
09:32
Τραγωδία στη Ρουμανία: Αποσωληνώθηκε ο 20χρονος τραυματίας που νοσηλεύεται στην Τιμισοάρα (vid)
09:17
ΠΟΥ: Χαμηλός ο κίνδυνος εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού Νίπα έξω από την Ινδία
09:06
Υψηλή ραπτική σε στιγμή καμπής: Το Παρίσι ανάμεσα στην κληρονομιά και το νέο όραμα
09:00