ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ - «Θρίλερ» για την είσοδο στη Βουλή

Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ - «Θρίλερ» για την είσοδο στη Βουλή
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στην πρόθεση ψήφου της νέας δημοσκόπησης της εταιρείας Alco, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Open, η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στις 8,5 ποσοστιαίες μονάδες, με τρίτη ισχυρή δύναμη να αναδεικνύονται οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι, οι οποίοι ανέρχονται στο 13,9%.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με 29,8% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,3%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 6%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,4%, η Χρυσή Αυγή με 3,5% και το ΜέΡΑ25 με 3,2%.

Εκτός Βουλής μένουν η Ελληνική Λύση, η Πλεύση Ελευθερίας και η Ένωση Κεντρώων, ενώ ιδιαίτερα υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων, που φτάνει το 13,9%.

Στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό», οι πολίτες επιλέγουν με ποσοστό 36% τον «κανένα» και ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 34%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 26%.

Πρόθεση ψήφου στα έγκυρα

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ALCO, στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα, η ΝΔ προηγείται κατά 9,2 ποσοστιαίες μονάδες, συγκεντρώνοντας ποσοστό 32,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 23,2%.

Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής, με 6,5%, ενώ το ΚΚΕ λαμβάνει 4,8%. Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο 3,8%, το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη στο 3,5%, ενώ η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου στο οριακό 3%.

Στην εκτίμηση των εδρών, η δημοσκόπηση δίνει για τη Νέα Δημοκρατία από 149 μέχρι 161 έδρες και για τον ΣΥΡΙΖΑ από 71 μέχρι 81 έδρες.

εδρες οπεν

Αναφορικά με την ανάγκη για κυβέρνηση αυτοδυναμίας, το 50% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της Alco απαντά θετικά, ενώ αρνητικά τοποθετείται το 38% των πολιτών.

Η πανελλαδική δημοσκόπηση της Alco διεξήχθη από τις 13 μέχρι τις 19 Ιουνίου, σε δείγμα 1.000 ατόμων και ηλικίας από 17 και πάνω, με στατιστικό σφάλμα +/- 3,1%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ