ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι πρώτες συναντήσεις, πότε θα γίνει το συνέδριο της ΝΔ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι πρώτες συναντήσεις, πότε θα γίνει το συνέδριο της ΝΔ
EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

Τις πρώτες του κινήσεις έχει προγραμματίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όπως όλα δείχνουν θέλει να βάλει τις βάσεις για σαρωτικές αλλαγές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο νέος αρχηγός της ΝΔ έχει προγραμματίσει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Πέμπτη, ενώ αύριο θα συναντήσει διαδοχικά στις 12:00 τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και ακολούθως στις 13:30 τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε από το πρωί συνεχείς συσκέψεις με τους επιτελείς του κόμματος και τους στενούς του συνεργάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί νέο σχήμα τομεαρχών της ΝΔ, θα συνεδριάσει η ΚΟ, θα οριστεί νέος εκπρόσωπος Τύπου και θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό 'Αλέξη Τσίπρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ανδρέας Παπαμιμίκος θα παραμείνει στη θέση του γραμματέα της ΝΔ, μέχρι το τακτικό συνέδριο του κόμματος.

Στενοί του συνεργάτες επαναλαμβάνουν ότι ο Μητσοτάκης θα υλοποιήσει τη δέσμευσή του για αναγέννηση της ΝΔ μέσα σε 111 ημέρες. Εντός της εβδομάδας ο πρόεδρος του κόμματος θα ανακοινώσει την απόφασή του για τη διενέργεια συνεδρίου. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί νωρίτερα τακτικό συνέδριο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται ως πιθανές ημερομηνίες 26-28 Φεβρουαρίου.

Με τον κ. Μητσοτάκη επικοινώνησε το πρωί ο πρόεδρος του ΕΛΚ Ζόζεφ Ντόλ και τον συνεχάρη για την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ. Σύντομα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πραγματοποιήσει και το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, το οποίο ως είθισται θα είναι στην Κύπρο.

Διαβάστε ακόμη
Ο Μ.Βαρβιτσιώτης υπέβαλε την παραίτησή του στον κ.Μητσοτάκη
Κυρ. Μητσοτάκης: ανανέωση & διεύρυνση της ΝΔ με σεβασμό στην ιστορία της
Στις 12 το μεσημέρι η τελετή παραλαβής από τον νέο πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη
Ποια είναι η Μαρέβα Κυριάκου Μητσοτάκη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ