ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Χωρίς αντίκρισμα οι υποσχέσεις Μητσοτάκη

Αχτσιόγλου: Χωρίς αντίκρισμα οι υποσχέσεις Μητσοτάκη
CNN Greece / Λευτέρης Παρτσάλης

Επίθεση εξαπέλυσε η Έφη Αχτσιόγλου εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται νεφελώδεις φοροαπαλλαγές στο μέλλον, την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ μειώνει ήδη τους φόρους.

Αναλυτικά η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου έχει ως εξής:

«Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα αποδεικνύονται οι δήθεν δεσμεύσει του κ. Μητσοτάκη περί μείωσης της φορολογίας για όλους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σε χτεσινή συνέντευξή του στο Κρήτη TV δήλωσε ότι δεν θα κάνει καμιά μείωση φόρου το 2019, μίλησε για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση το 2020 (μείωση την οποία την έχει υλοποιήσει ήδη η κυβέρνηση) και παρέπεμψε σε βάθος τετραετίας για τις άλλες υποτιθέμενες μειώσεις φόρων, αφού πρώτα υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις και διαπραγματευτεί με τους εταίρους και υπό την προϋπόθεση ότι θα συμφωνήσουν. Ακαθόριστες υποσχέσεις λοιπόν για φοροαπαλλαγές αλλά ισχυρές διαβεβαιώσεις λιτότητας.

Στον αντίποδα αυτού, η κυβέρνηση μείωσε ήδη από φέτος τον ΦΠΑ στην εστίαση, τα τρόφιμα και την ενέργεια. Το 2020 ο ΣΥΡΙΖΑ θα μειώσει περαιτέρω τον ΦΠΑ, κατεβάζοντας τον μεσαίο συντελεστή από 13% σε 11%, παράλληλε με στοχευμένες μειώσεις στη φορολογία εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στα εισοδήματα έως 20.000 ευρώ.

Οι πολίτες δεν έχουν την πολυτέλεια να επιστρέψουν στην εποχή της ανασφάλειας και της επιτροπείας, Στις 7 Ιουλίου αποφασίσουμε για τη ζωή μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ