ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σβίγκου: Ο Μητσοτάκης πριν ένα μήνα έλεγε «προκηρύξτε εκλογές και θα κάνουμε όσα debate θέλετε»

Σβίγκου: Ο Μητσοτάκης πριν ένα μήνα έλεγε «προκηρύξτε εκλογές και θα κάνουμε όσα debate θέλετε»
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Άγγελος Καλοδούκας

Στο θέμα του debate και στην άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αντιπαρατεθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς και στην υπόθεση της Τώνιας Μοροπούλου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η Ράνια Σβίγκου, σε τηλεοπτική παρέμβασή της στον Alpha.

Όπως υπενθύμισε, «ο κ. Μητσοτάκης πριν από έναν μήνα, έλεγε “προκηρύξτε εθνικές εκλογές και θα κάνουμε όσα debate θέλετε”. Τώρα προσπαθεί να δοξαστεί κρυπτόμενος. Τι ακριβώς φοβάται ο κ. Μητσοτάκης»; αναρωτήθηκε η υποψήφια βουλευτής Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

«Δεν έχει την αυτοπεποίθηση να παρουσιάσει τους προγραμματικούς του πυλώνες απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα; Τι άλλαξε μέσα σε ένα μήνα από τότε που έλεγε όσα debate θέλετε; Κάτι έχει αλλάξει. Αν δεν έχει αλλάξει, έλεγε ψέματα τότε», συμπλήρωσε.

Σχετικά με την απόσυρση της υποψηφιότητας Μοροπούλου, η Ράνια Σβίγκου αναφέρθηκε στις αλληλοαντικρουόμενες αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας.

«Χθες, όταν βγήκε το δημοσίευμα είδαμε τον κ. Θεοδωρικάκο σε συνέντευξη του να λέει ότι “δεν υπάρχει κανένα θέμα, έχει απαντήσει η κ Μοροπούλου” και λίγες ώρες μετά είδαμε η ίδια να αποσύρεται. Εν τω μεταξύ, είχε κάνει δήλωση η κ. Μοροπούλου στην οποία κατηγορούσε τα δημοσιεύματα και την αποκάλυψη του Documento», σημείωσε η κ. Σβίγκου.

Στις αιτιάσεις του εκπροσώπου της ΝΔ στο πάνελ, ότι δεν έκανε καμιά παράνομη ενέργεια, ούτε ηθικά, ούτε νομικά, κι ότι, μάλιστα, απέσυρε την υποψηφιότητά της, η Ράνια Σβίγκου είπε: «Ή τα έκανε όλα καλά, και λανθασμένα εσείς την αποπέμψατε από το ψηφοδέλτιο, ή τα έκανε λάθος. Θα πούμε και μπράβο, δηλαδή»;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ